Canon Norge presenterer sterke resultater i tredje kvartal

PUBLISERT: 3 november 2014
OPPDATERT: 3 november
Magnus Blegen
Magnus Blegen

Canon Norge presenterer igjen svært sterke resultater innen Office-markedet etter tredje kvartal 2014 og er markedsleder med 27 % markedsandel.

Bedriftsmarkedet for MFP* går ned 10 % etter tre kvartal av 2014, mens Canon vokser med 12 % og er nummer 1 i totalmarkedet med 26,6 % markedsandel. Markedet for laserprintere er stabilt, mens Canon her vokser med totalt 115 % mot fjoråret, og sikrer seg en markedsandel på 20 % i tredje kvartal. I tillegg kan Canon vise til en markedsandel på 64 % innen dokumentskannere etter første halvår.

Magnus Blegen, markedsdirektør innen bedriftsløsninger i Canon Norge, er godt fornøyd med resultatene etter tre kvartaler. Han forteller om økte investeringer i effektivitet og lønnsomhet i markedet og at selskaper trekker veksler på Canons kompetanse og løsningsbredde innen dokumenthåndtering.

– Canon har erfaringen og menneskene til å veilede kundene i endringene de gjennomfører. Ved redesign av arbeidsprosesser og effektivisering av dokumentflyt kan vi endre måten kundene jobber på og øke de resultatene de oppnår. I tillegg kan vi redusere de utskrifts relaterte kostnadene til kundene. Effekten av dette ser vi etter tre kvartaler av 2014, der Canon lander som markedsledere med 27 % markedsandel, viser over 30 % vekst innen løsninger for sikker print, har 150 % vekst innen Information Management og leverer nok et meget sterkt kvartal innen digitaltrykk.

Investerer i økt effektivitet og lønnsomhet

Bedrifter investerer i løsninger som raskt gjør dem mer effektive – og Canon leder an innen håndtering av digitale dokumenter, digitaltrykk og utskriftsløsninger for bedriftsmarkedet.

– I 2014 har vi betydelig vekst innen kontormarkedet, styrker vår nr 1 posisjon innen Professional Print og og tar viktige steg innen Information Management, med lanseringen av et nytt tilbud for Purchase-to-Pay som et høydepunkt, avslutter Magnus Blegen, markedsdirektør for bedriftsløsninger i Canon Norge.

Les videre

Lederskifte i Luth Gruppen

Jeppe Broch Nielsen overtar roret i Luth Gruppen AS etter sin far, Arne Henrik Nielsen. Jeppe trer inn i rollen som daglig leder den 15. mars 2024 og Arne Henrik fortsetter som styreformann i bedriften.
luth-gruppen-jeppe

Lederskifte i Profil Grafisk

Ole Kristian Nyhus blir ny daglig leder i Profil Grafisk på Reinsvoll. Tidligere daglig leder Kristian Hamar går over i en ny stilling som forretningsutvikler. Dette skal ytterligere styrke selskapets posisjon som en betydelig aktør i markedet.
Profil Grafisk bild

Fremtiden for SPG: "Nå aksellererer vi igjen"

Det kan ha vært litt stille rundt Scandinavian Print Group i det siste. Det er en forklaring på det – og det kommer til å endre seg!
Esben_Mols_Kabell

Riso kjøper Toshibas printhodevirksomhet

Riso kjøper Toshiba Tecs viktigste inkjetvirksomhet i en avtale som forventes å bli fullført i sommer.
riso-toshiba

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik