Aller legger ned trykkeriet i Norge

AllertrykkAll trykkerivirksomhet flyttes til Danmark.
Beslutningen om å legge ned norske Aller Trykk, som holder til i Nittedal utenfor Oslo, ble tatt på et styremøte i eierselskapet Aller Tryk Norden onsdag 29. oktober. Nedleggelsen og flyttingen av den tekniske produksjonen til det gjenværende Aller-trykkeriet i Danmark rammer de aller fleste av de 95 norske årsverkene.
Aller-konsernet begrunner vedtaket med “endringer i mediemarkedet og en større investering i ny trykkpresse i Danmark.”. Derfor ønsker konsernet å konsolidere trykkapasiteten slik at den tekniske produksjonen på de to trykkeriene samles i Danmark. Dette vil skje i løpet av september 2015.
– Vi er selvfølgelig veldig triste for det som skjer. Vi har vært en fantastisk gjeng her ved trykkeriet. Dette handler om at en form for industrihistorie er slutt, som følge av den teknologiske utviklingen i mediebransjen, sier Trond Kristian Bøe. Han er administrerende direktør i Aller Trykk Norge og i det danske eierselskapet Aller Tryk Norden, som eier de to Aller-trykkeriene i Norge og Danmark.
Aller Trykk AS i Norge vil fortsetter med å betjene både eksterne og interne kunder. Dermed opprettholdes noen stillinger i Norge. Oppunder 90 av årsverkene er besatt av grafikere, det vil si ansatte i trykkeriproduksjonen. Om lag 80 personer er medlemmer av LO-tilsluttede Grafisk klubb i Aller Trykk.
Man regner med at det kun blir en «håndfull» norske stillinger som vil bli bibeholdt.
– De ansatte skal få hjelp til å komme seg over i nye jobber, sier Bøe.
Trykkeribedriften har opplevd sterkt fallende lønnsomhet de siste årene, blant annet som følge av sviktende opplag for de store ukebladene. Fra et årsresultat før skatt på 15,4 millioner kroner i 2010 måtte Aller Trykk tåle et minusresultat på 10,1 millioner kroner i 2013.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: