Aller legger ned trykkeriet i Norge

PUBLISERT: 5 november 2014
OPPDATERT: 21 mars

AllertrykkAll trykkerivirksomhet flyttes til Danmark.
Beslutningen om å legge ned norske Aller Trykk, som holder til i Nittedal utenfor Oslo, ble tatt på et styremøte i eierselskapet Aller Tryk Norden onsdag 29. oktober. Nedleggelsen og flyttingen av den tekniske produksjonen til det gjenværende Aller-trykkeriet i Danmark rammer de aller fleste av de 95 norske årsverkene.
Aller-konsernet begrunner vedtaket med “endringer i mediemarkedet og en større investering i ny trykkpresse i Danmark.”. Derfor ønsker konsernet å konsolidere trykkapasiteten slik at den tekniske produksjonen på de to trykkeriene samles i Danmark. Dette vil skje i løpet av september 2015.
– Vi er selvfølgelig veldig triste for det som skjer. Vi har vært en fantastisk gjeng her ved trykkeriet. Dette handler om at en form for industrihistorie er slutt, som følge av den teknologiske utviklingen i mediebransjen, sier Trond Kristian Bøe. Han er administrerende direktør i Aller Trykk Norge og i det danske eierselskapet Aller Tryk Norden, som eier de to Aller-trykkeriene i Norge og Danmark.
Aller Trykk AS i Norge vil fortsetter med å betjene både eksterne og interne kunder. Dermed opprettholdes noen stillinger i Norge. Oppunder 90 av årsverkene er besatt av grafikere, det vil si ansatte i trykkeriproduksjonen. Om lag 80 personer er medlemmer av LO-tilsluttede Grafisk klubb i Aller Trykk.
Man regner med at det kun blir en «håndfull» norske stillinger som vil bli bibeholdt.
– De ansatte skal få hjelp til å komme seg over i nye jobber, sier Bøe.
Trykkeribedriften har opplevd sterkt fallende lønnsomhet de siste årene, blant annet som følge av sviktende opplag for de store ukebladene. Fra et årsresultat før skatt på 15,4 millioner kroner i 2010 måtte Aller Trykk tåle et minusresultat på 10,1 millioner kroner i 2013.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324