KBA installerer verdens bredeste rotasjonspresse

PUBLISERT: 5 november 2014
OPPDATERT: 5 november

Ifølge printweek.com har KBA utviklet en spesiell inkjetprinter til en foreløpig hemmelig kunde.
– Såvidt vi vet, er det den mest produktive high-speed produksjonsprinter på markedet, sier Oliver Barr, KBA prosjekt manager. Printeren er 1,6 meter bred og er basert på teknologien fra RotaJet 76. Det vil si at den kjører med vannbasert inkjetfarge og benytter Kyoceras inkjethoder. Den kan kjøre 150 meter i minuttet.
Den nevnte modellen er litt utenfor nummerrekken i RotaJet sammenheng. RotaJet L-serien, som ble lansert forrige måned har web-bredder fra 890 – 1.300 millimeter, avhengig av hvor mange printhoder som er installert. Valget går fra 8 til 12. Utover dette kan maskinen konfigureres fra 1/0 (1-farge, simplex) til 4/4 (4-farger, duplex) etter behov.
Ifølge Oliver Barr kan maskinene, avhengig av konfigurasjon, produsere mellom 106 og 175 millioner A4 ark per måned.
Den spesielle maskinen som de nå driver og installerer er den hittil eneste solgte modellen i den serien. Leveringstiden anslås å være 6-7 måneder.
Ytterligere informasjon kommer når kundeprosjektet er modent til det.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik