Epson på moteshowet "HELLO ISTANBUL"

PUBLISERT: 13 november 2014
OPPDATERT: 13 november

epsonmoteprintEpson støtter motedesigneren Kansai Yamamotos moteshow «HELLO ISTANBUL»
Epson har fornyet sitt samarbeid med den kjente motedesigneren Kansai Yamamoto og støttet det spektakulære moteshowet «HELLO ISTANBUL» som ble avholdt 11. oktober i Istanbul, Tyrkia. Showet, som tiltrakk ca 500 gjester, feirer 90 år med diplomatiske forbindelser mellom Japan og Tyrkia, og er en oppfølging av Kansai Yamamoto show ‘fasion in Motion «som ble vist på Victoria and Albert Museum i London i fjor.
Epson har bidratt til det siste showet ved å skrive ut 15 av Yamamoto’s praktfulle kreasjoner, som kombinerer tradisjonelle japanske mønstre og svært moderne stil. Epson brukte fire uker på å gjenskape disse mønstrene med hjelp av Epson spesialtilpassede GENESTA® blekk på skriveren Monna Lisa som er utviklet av Robustelli i Italia og som benytter Epsons blekkskrivere, samt tekstilskriverne Epsons SureColor SC-F7100-serien og SureColor SC-30600. Med hjelp av disse skriverne, som er kjent for sin virkelighetstro fargegjengivelse og fantastiske gjenskapelse av detaljer, var resultatet om lag 800 m2 med livaktige mønstre på tekstiler som polyester, bomull og silke.

Yamamoto frydet seg i å være i stand til å gjenskape tradisjonell japansk skjønnhet med hjelp av den nyeste teknologien. I en kommentar på showet, sier Yamamoto, – Nylig har en rekke nye teknologier kommet og presenterer gode alternativer til det tradisjonelle japanske håndverket for farging, veving og sying. Jeg vil inkludere Epsons tekstiltrykk i den øverste klassen av disse teknologiene sammen med stoffer som bidrar til å kontrollere kroppstemperatur og teknologier som kan lage 3D-strikket design i en prosess.

– Før dette showet, bestemte jeg meg for å fremkalle den tradisjonelle farge indigo og rødt som bæres av kvinner som arbeider med jordbruk i Akita, nordlige Japan. For å oppnå dette trengte jeg Epson for å gjenskape den tradisjonelle fargen indigo. Det krever et utrolig høyt nivå på utskriftsteknologien å lage denne fargen, men jeg tror hele prosessen har gått veldig smidig.

– Jeg er glad for muligheten til å ta på meg en ny utfordring sammen med Epson. Jeg setter pris på måten de alltid tar imot en utfordring fra en ekte håndverker og besvarer mine behov med slikt engasjement.

– Vi er så stolte av nok en gang å bli invitert til å støtte en designer som Mr. Yamamoto, sier Tomoaki Kuwata, daglig leder i Commercial Printer Sales & Marketing Dept.i Epson. – Vi har et komplett utvalg av blekkskrivere innen tekstilløsninger, og er sikre på at vårt utvalg er i stand til å møte de høye kravene til en designer som ham.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=GsUqKYLLjh4[/youtube]

Les videre

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1

Drupa 2024 lokket til seg betydelig færre besøkende enn forventet

Da Drupa åpnet dørene for noen uker siden, var det åtte år siden sist messen ble arrangert. En pandemi kom i mellom. Nå foreligger besøkstallene og de var absolutt en skuffelse for Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

EFI tenker utenfor boksen – lanserer unikt system for esketrykk

På Drupa presenterte EFI en løsning sammen med Packsize for personalisert fullfargetrykk på bølgepappemballasje - men også andre inkjetnyheter.
EFI-3-1024x683

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1