Ricohs Pro VC60000 treffer markedet

PUBLISERT: 21 november 2014
OPPDATERT: 21 november

I forbindelse med åpningen av Ricohs Customer Experience Center var det stor oppmerksomhet rundt den nye nettbaserte inkjet-produksjonsmaskinen Pro VC60000, som nå er på vei ut på markedet, og som kunne oppleves live i åpningsdagene.

Peter Ollén diskuterer teknikken i den nye Pro VC60000 med Business Operation Manager Clive Watts.
Peter Ollén diskuterer teknikken i den nye Pro VC60000 med Business Operation Manager Clive Watts.

Primer og protector-coat?
Det var mulig å komme helt tett på maskinen, kikke inn i den og spørre eksperterne om hvordan de forskjellige komponentene virker. Kort fortalt er printeren utstyrt med et anilox-basert primer-system, som gjør det mulig å printe på bestrøket offsetpapir. Deretter påføres en protector-coating etter printet, dette har samme funksjon som en beskyttelseslakk. Begge delene er ekstrautstyr og behøves f.eks. ikke, hvis man kun trykker transaksjonsmateriale på ubestrøket papir. Men skal man ha fullt utbytte av maskinen er valgfriheten nok en illusjon.

Print i full banebredde
Fargen påføres i hele papirbredden på en gang ved kontinuerlig fremføring av papiret, i en hastighet på opp til 120 meter i minuttet. Printhodene, som er Ricohs egne, er stykkevis samlet langsetter banebredden. De er innbyrdes forskjøvet, hvilket dels har til formål å usynliggjøre samlingene av printhodene, dels å øke den fysiske oppløsningen. Oppløsningen på printhodene er egentlig kun 600 dpi, men ved å legge de parvis etter hverandre og forskyve dem en halv pixel, oppnår Ricoh en oppløsning på 1.200 dpi.

Ricohs egenutviklede printhoder kan oppnå en 1.200 dpi oppløsning ved å legge printhodene etter hverandre og forskyve de en halv pixel. Oppløsningen på et enkelt printhode er 600 dpi.
Ricohs egenutviklede printhoder kan oppnå en 1.200 dpi oppløsning ved å legge printhodene etter hverandre og forskyve de en halv pixel. Oppløsningen på et enkelt printhode er 600 dpi.

Etter trykkingen av den ene siden vendes arket i en vendeseksjon og trykkingen av den andre siden foregår på samme måte i den andre halvdelen av maskinen. Endelig kjørte banen direkte ut i en Hunkeler ferdiggjøringsseksjon.

Første installasjon på plass
Den første installasjonen er allerede på plass hos nederlandske Zalsman, som dessuten har installert både primer og protector-coater seksjonene. Finske Hansaprint har kjøpt to maskiner, hvorav den første leveres i desember og den andre i begynnelsen av nyåret.

Les videre

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676