Første workflow-system med Mercury RIP arkitektur

PUBLISERT: 26 november 2014
OPPDATERT: 26 november

Som de første i verden viser Fujifilm sin XMF versjon 6 workflow system integrert med Adobes Mercury RIP arkitektur. Mercury RIP arkitekturen er utviklet for å kunne serve digitale printere med variable data on-the-fly i printerens topphastighet. Det krever store datamengder raskt, og dette oppnås ved at RIPen kan bortdelegere prosesseringen på flere datamaskiner, samt løpende overvåke og flytte rundt på oppgavene.

10 ganger hurtigere prosessering
Dette betyr at en oppgave kan prosesseres opp til 10 ganger hurtigere enn hittil, avhengig av konfigurasjon. Når en oppgave settes igang vil flere sider bli prosessert parallelt. Har man flere oppgaver i gang er det mulig å prioritere de, så hovedtyngden av datakraften legges på jobbene med høyeste prioritet, uten å avbryte de andre prosessene.

Integrasjon til MIS
Funksjoner som pre-flight, color management og utskyting har blitt sentralisert og gjort mer betjeningsvennlige. De er delvis automatisert og det tar kun ganske kort tid å sette opp en jobb. Samtidig er det åpnet mulighet for ink-saving, samt kommunikasjon med bedriftens Management Information System (MIS) via JDF eller .csv-filer.

Online pre-flight
XMF remote R10 er kundens vindu inn i XMF produksjonsmiljøet. Via en nettleser kan kunden laste opp sine filer, se de bli prosessert, se resultatet av pre-flight funksjonen og kunne godkjenne de rippede pdf’ene i en fargestyrt versjon. Alle kundefunksjoner i XMF Remote R10 er 100 % HTML 5 kompatible.

Fargematch på tvers av enheter
XMF står for Cross Media workFlow og betyr at med dette produksjonssystemet kan du styre alle trykte outputmedier, uansett fabrikat. Du kan optimere utnyttelsen av maskinparken, sikre at de riktige materialene er klare på de riktige tidspunktene og ikke minst sikre at uansett hvilket utstyr det er produsert på, så matcher fargene.

Fire trykksaker utført på henholdvis en Heidelberg Speedmaster, en Epson Inkjet, en Xerox og på JetPress 720S. Umulige å skjelne fra hverandre med det blotte øye.
Fire trykksaker utført på henholdvis en Heidelberg Speedmaster, en Epson Inkjet, en Xerox og på JetPress 720S. Umulige å skjelne fra hverandre med det blotte øye.

Les videre

Cloudlab vil hjelpe trykkeriene med netthandel

Tyske Cloudlab Solutions er en etablert leverandør av web-to-print løsninger innen både trykk og emballasje. Med den nye versjonen X3 tar selskapet i bruk KI når det gjelder blant annet design og prissetting.
Cloudlab-1024x683

Programvaresamarbeid for bedre flyt

ECO3 og eProductivity Software (ePS) har inngått et strategisk partnerskap med mål om å ta automatiseringen hos trykkeriene til neste nivå.
ECO3-ePS-1024x684

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1