Printer ski med Epson Surecolor SCF6000

PUBLISERT: 26 november 2014
OPPDATERT: 26 november

eviskiDa skientusiast Endre Hals gikk på Arkitektur- og designhøyskolen i Oslo tenkte han ofte det var synd at norsk skiproduksjon nesten hadde dødd ut. Han fikk en ide: Lage en fabrikk for skreddersydde ski i Norge der kundene selv kan påvirke geometri og grafikk.
Skimerket PROG har blitt et skieventyr og høster anerkjennelse verden over for kvalitet og design. Endre Hals har blant annet fått Norsk Forms anerkjente pris for unge designere og omtales hyppig i både nasjonale og internasjonale medier. Og kundene blir stadig flere. For å møte et voksende marked lanserer han nå et nytt skimerke: EVI ski. EVI skal produseres i større antall og mer effektivt, i tillegg til å møte det samme markedet med et mer konsumorientert produkt.
endre_halsEt nøkkelelement i forretningsideen var at kundene skulle kunne velge skreddersydd design. Utfordringen var kostnadene forbundet med dette, eksempelvis ved å sette bort grafikkproduksjonen til en ekstern leverandør. Etter mye research av ulike alternativer fikk Endre Hals vite om Epsons digitale fargesublimeringsskrivere og muligheten for å overføre på en rekke ulike medier. Valget ble til slutt å håndtere designprosessen selv. Endre Hals bruker nå en Epson SureColor SC­F6000. Den digitale 44-tommers fargesublimeringsskriveren har en rekke bruksområder og spiller en nøkkelrolle i EVI ski.
-Med Epson SureColor SC-F6000 kan vi lage toppkvalitets customgrafikk til en billig penge. Fargesublimering har mange fordeler og muligheter. Vi kan for eksempel lage heldekkende grafikk med dybde, eller halvtransparent slik at det flotte treverket i skiene vises samtidig. Fargene Epson-skriveren produserer er spesielt imponerende, sier Endre Hals.

Epson SureColor SC-F6000 er en robust rullematet CMYK-skriver som håndterer alle vanlige overføringspapirer for fargesublimering. Det betyr mange ulike bruksområder og at skriveren åpner opp for nye forretningsmuligheter. Det er EVI Ski et godt eksempel på. Andre eksempler er tilpassede markedsføringselementer, dekor til elektroniske enheter, tekstiler og bannere. Epson SureColor SC-F6000 er enkel i bruk og kan håndteres av én person.

endre_hals2Kundenes ønsker om grafikk har vært mange og varierte de siste årene. En kanadisk kunde har fått bilde av kjæresten sin på skiene. En sveitsisk skikjører med spesiell interesse for heliskiing fikk produsert ski med grafikk bestående av snøflak lagd av tusenvis av små helikoptre. En norsk kunde med interesse for black metal-musikk fikk bilde av familiegården og favorittbandets logo på skiene. Endre Hals strekker seg altså langt for å innfri kundenes ønsker om skreddersydd design.

Nettsted: eviski.com

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1