Printer ski med Epson Surecolor SCF6000

eviskiDa skientusiast Endre Hals gikk på Arkitektur- og designhøyskolen i Oslo tenkte han ofte det var synd at norsk skiproduksjon nesten hadde dødd ut. Han fikk en ide: Lage en fabrikk for skreddersydde ski i Norge der kundene selv kan påvirke geometri og grafikk.
Skimerket PROG har blitt et skieventyr og høster anerkjennelse verden over for kvalitet og design. Endre Hals har blant annet fått Norsk Forms anerkjente pris for unge designere og omtales hyppig i både nasjonale og internasjonale medier. Og kundene blir stadig flere. For å møte et voksende marked lanserer han nå et nytt skimerke: EVI ski. EVI skal produseres i større antall og mer effektivt, i tillegg til å møte det samme markedet med et mer konsumorientert produkt.
endre_halsEt nøkkelelement i forretningsideen var at kundene skulle kunne velge skreddersydd design. Utfordringen var kostnadene forbundet med dette, eksempelvis ved å sette bort grafikkproduksjonen til en ekstern leverandør. Etter mye research av ulike alternativer fikk Endre Hals vite om Epsons digitale fargesublimeringsskrivere og muligheten for å overføre på en rekke ulike medier. Valget ble til slutt å håndtere designprosessen selv. Endre Hals bruker nå en Epson SureColor SC­F6000. Den digitale 44-tommers fargesublimeringsskriveren har en rekke bruksområder og spiller en nøkkelrolle i EVI ski.
-Med Epson SureColor SC-F6000 kan vi lage toppkvalitets customgrafikk til en billig penge. Fargesublimering har mange fordeler og muligheter. Vi kan for eksempel lage heldekkende grafikk med dybde, eller halvtransparent slik at det flotte treverket i skiene vises samtidig. Fargene Epson-skriveren produserer er spesielt imponerende, sier Endre Hals.

Epson SureColor SC-F6000 er en robust rullematet CMYK-skriver som håndterer alle vanlige overføringspapirer for fargesublimering. Det betyr mange ulike bruksområder og at skriveren åpner opp for nye forretningsmuligheter. Det er EVI Ski et godt eksempel på. Andre eksempler er tilpassede markedsføringselementer, dekor til elektroniske enheter, tekstiler og bannere. Epson SureColor SC-F6000 er enkel i bruk og kan håndteres av én person.

endre_hals2Kundenes ønsker om grafikk har vært mange og varierte de siste årene. En kanadisk kunde har fått bilde av kjæresten sin på skiene. En sveitsisk skikjører med spesiell interesse for heliskiing fikk produsert ski med grafikk bestående av snøflak lagd av tusenvis av små helikoptre. En norsk kunde med interesse for black metal-musikk fikk bilde av familiegården og favorittbandets logo på skiene. Endre Hals strekker seg altså langt for å innfri kundenes ønsker om skreddersydd design.

Nettsted: eviski.com

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: