Trykkpresseleverandøren Timsons konkurs

PUBLISERT: 15 januar 2015
OPPDATERT: 21 mars

ScandBook-tryck-smallEtter 118 år som fabrikant av trykkpresser avvikler nå britiske Timsons sitt siste produksjonsområde – digitalpresser. Selskapet, som avviklet all sin produksjon av offsetmaskiner i fjor, har i samarbeid med Kodak fokusert utelukkende på produksjon av digitale, svart-hvite boktrykkpresser.
Den siste lanseringen ble gjort på Drupa 2012 da selskapet viste frem sin nye, digitale T-Press. Tanken var å fortsette med produksjonen av denne, men etter omorganiseringen i 2014 sluttet bestillingene å komme, skriver Print Week.
I Sverige benytter ScandBook i Falun to offsetpresser fra Timson i sin svarthvite bokproduksjon. Ytterligere en Timsons-installasjon på digitaltrykksiden er planlagt i løpet av årets første kvartal.
– Vi har alt vårt på det tørre og installasjonen kommer til å foretas som planlagt, delvis med hjelp av utenforstående ressurser. Vi ser med stor spenning frem til dette, for maskinen kommer til å spille en viktig rolle i vår virksomhet, sier Magnus Breitenstein, adm dir for ScandBook.
For service ligger ansvaret i fortsettelsen blant annet hos Timsons Engineering, som ikke påvirkes av nedleggelsen på digitaltrykksiden.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324