Trykkpresseleverandøren Timsons konkurs

PUBLISERT: 15 januar 2015
OPPDATERT: 21 mars

ScandBook-tryck-smallEtter 118 år som fabrikant av trykkpresser avvikler nå britiske Timsons sitt siste produksjonsområde – digitalpresser. Selskapet, som avviklet all sin produksjon av offsetmaskiner i fjor, har i samarbeid med Kodak fokusert utelukkende på produksjon av digitale, svart-hvite boktrykkpresser.
Den siste lanseringen ble gjort på Drupa 2012 da selskapet viste frem sin nye, digitale T-Press. Tanken var å fortsette med produksjonen av denne, men etter omorganiseringen i 2014 sluttet bestillingene å komme, skriver Print Week.
I Sverige benytter ScandBook i Falun to offsetpresser fra Timson i sin svarthvite bokproduksjon. Ytterligere en Timsons-installasjon på digitaltrykksiden er planlagt i løpet av årets første kvartal.
– Vi har alt vårt på det tørre og installasjonen kommer til å foretas som planlagt, delvis med hjelp av utenforstående ressurser. Vi ser med stor spenning frem til dette, for maskinen kommer til å spille en viktig rolle i vår virksomhet, sier Magnus Breitenstein, adm dir for ScandBook.
For service ligger ansvaret i fortsettelsen blant annet hos Timsons Engineering, som ikke påvirkes av nedleggelsen på digitaltrykksiden.

Les videre

Riso kjøper Toshibas printhodevirksomhet

Riso kjøper Toshiba Tecs viktigste inkjetvirksomhet i en avtale som forventes å bli fullført i sommer.
riso-toshiba

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

Landets kanskje viktigste trykkeri er modernisert

Universitet i Oslo (UiO), med over 27 000 studenter og 6 600 ansatte, rommer ikke bare en institusjon for læring – men også et avgjørende trykkeri. Det lille, men betydningsfulle, og svært effektive Grafisk senter har i samarbeid med Canon gjennomført en omfattende moderniseringsprosess med fokus på kvalitet, bærekraft og effektivitet.
Trykkeriet UiO-kopi