Automatiser prosessene i dine Adobeprogrammer!

PUBLISERT: 26 januar 2015
OPPDATERT: 26 januar

I jakten på å få en trykkordre ut i tide overser mange firmaer mulighetene for å automatisere forskjellige funksjoner i Adobes Creative Suite. Dette sier konsulent John Giles i en artikkel på myprintressource.com.
De fleste software-programmer har forskjellige automatiseringsmuligheter, men spesielt i Adobes programmer er der skikkelig mange. Og det beste er at de fleste av dem er gratis. Man må bare lære seg å utnytte dem.
Adobe har i mange år utviklet scripts, plugins og actions til automatisering av forskjellige funksjoner. Adobe har en hjemmeside som er dedikert til dette: creative.adobe.com/addons
Her vil man kunne finne mange muligheter som kan hjelpe med å skrelle vekk minutter fra enkeltfunksjoner og som sparer timer av produksjonen i det lange løp.
Men det finnes hundrevis av andre hjemmesider hvor prepress-spesialister utveksler erfaringer om automatisering og strømlinjegjøring av produksjonsflyt. Prøv å søke på Adobe, applikasjonsnavn (f. eks. Photoshop) og så actions, plugins, addons eller scripts.
Blant de mange spennende plugins er en som heter TimeTracker, som registrerer den tiden du bruker på hver enkelt oppgave. Det gir grunnlag for å få fakturert den korrekte tidsbruken man faktisk bruker på en oppgave.
Dette og mye mer skriver John Giles. Les hele artikkelen her.

Les videre

Cloudlab vil hjelpe trykkeriene med netthandel

Tyske Cloudlab Solutions er en etablert leverandør av web-to-print løsninger innen både trykk og emballasje. Med den nye versjonen X3 tar selskapet i bruk KI når det gjelder blant annet design og prissetting.
Cloudlab-1024x683

Programvaresamarbeid for bedre flyt

ECO3 og eProductivity Software (ePS) har inngått et strategisk partnerskap med mål om å ta automatiseringen hos trykkeriene til neste nivå.
ECO3-ePS-1024x684

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1