Lundeby & Co øker bemanningen

PUBLISERT: 26 januar 2015
OPPDATERT: 21 mars

lundeby_290x178pxLundeby & Co. AS er et ferdiggjøringsfirma, delt opp i flere avdelinger som tar seg av de ulike elementene i ferdiggjøringsprosessen. De startet opp allerede i 1949 og er i dag et av Nord-Europas største ferdiggjøringsbedrifter, med 140 ansatte og en omsetning på 115 millioner. Men i 2008 hadde bedriften 230 medarbeidere, så de har skåret ned mange stillinger i løpet av disse årene. Nå snur det seg. Etter nedbemanning gjennom flere år er plutselig Lundeby & Co i en helt ny situasjon. Nå skal Hærland-bedriften ansette åtte nye medarbeidere. Dette melder Smaalenenes Blad.
– Vi har skaffet oss solide oppdrag innenfor både det finske, svenske og danske markedet. Det finske markedet er helt nytt for oss, sier daglig leder Christian Harlem til avisa. Harlem er nyansatt og ifølge mangeårig leder av bedriften, Knut Helge Lundeby har han hjulpet bedriften å se ting med nye briller. Harlem overtok som daglig leder hos Lundeby i september og har bakgrunn fra Schibsted og Posten. Sammen med andre i huset har han sett mulighetene for å dra større veksler på Lundeby som kompetansebedrift og ikke en ren produksjonsbedrift.
Fallende kronekurs har vært gratis drahjelp for bransjen de siste tre-fire ukene, mener Harlem.
– Nå begynner norske trykkerier å få tilbake jobber som tidligere gikk til utlandet, sier han.
Les hele artikkelen hos Smaalenenes Blad.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324