Stort trykk hos Ricoh

PUBLISERT: 9 februar 2015
OPPDATERT: 9 februar

ricoh_sop15_web-390x230Til tross for at Ricoh hadde Sign & Printmessens største stand har det vært kø der for å se de nye maskinene. Tidigligere har de vært vist frem og demonstrert i England, eller man har kunnet lese om dem i AGIs tester. Men nå var de her på messen, og flere av de kunne også kjøpes for snarlig levering. Alt dette ifølge Tommy Segelberg, som er ansvarlig for production printing i Norden. Det nordiske innslaget var synlig, og man kunne høre folk snakke både på svensk, finsk, dansk og norsk på standen.

Anders Österberg er produktsjef for den lateks storformatsskriveren som det ble vist en prototype av på messen for to år siden, men som nå er leveringsklar. Dette er første gang Ricoh presenterer en egen storformatskriver, utstyrt med Ricohs egne printhoder for lateksblekk. Ricoh er markedsledende leverandør av produksjonsmaskiner i Sverige. Nå satser man på at alle kunder skal komplettere med storformat. Med sin satsning på lateksblekket, som er løsemiddelfritt, behøver ikke kundene tenke på luftutsug. Det gjør at også in-plant kunder i bymiljø kan være målgruppe for skriveren.

DSC_0018-390x183
Gull, sølv og hvitt
Det produktet det snakkes mest om på messen er Ricoh Pro C7110, som her hadde nordisk premiere. Der får brukeren dels en vanlig A3++ skriver, dels mulighet til å kjøre på plast og kompliserte materialer og dessuten muligheten til å kjøre gull, sølv eller hvitt blekk. Det hvite er selvsagt helt avgjørende for eksempel ved trykk på plast eller materialer som siden skal strykes over på for eksempel en svart t-skjorte.
Storebror Pro C9110 – som kan kjøre helt opp til 150 sider i minuttet – kommer man til å begynne å kunne levere om rundt en måned. Også denne har nordisk premiere på messen, og den første maskinen kommer til å være på plass hos en kunde om en måned. Dette er en maskin som er mer fokusert på høy produksjon, så her er ikke fargemulighetene med. Til gjengjeld kan den kjøre ut et ark som er 70 cm langt og 34 cm bredt. Det gjør at man kan kjøre sekssiders A4, hvilket er et produkt som er meget etterspurt.

DSC_00191-390x159For at det skal bli noen produkter i det hele tatt, så trengs det kreative ideer. Derfor har Ricoh lagt ned et stort arbeid i alt – fra et enormt panoramabilde fra savannen i bakgrunnen på standen, til masser av kule trykksaker som utnytter de nye mulighetene og inspirerer kreative mennesker til å tøye sine grenser.

Selv om det kom mange publikummere til Sign & Print, så var det mange som måtte holde seg hjemme og holde hjulene i gang. Derfor har Ricoh lagd en film fra sin stand, denne kan du nå titte på her.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1