Avisselskap slått konkurs i Nord

PUBLISERT: 16 februar 2015
OPPDATERT: 21 mars

haalogalandavisHålogaland Avis sitt eierselskap Griffen Media AS ble onsdag i forrige uke begjært konkurs i Trondenes tingrett, da etter snart fire år sammenhengende avisdrift.
Dermed har landsdelen opplevd sin første avisdød i digital tidsalder, og det i et av de tettest befolkete områder i nord.
Hålogaland Avis ble startet opp av tidligere markedssjef i Harstad Tidende, Knut Ivar Mikalsen, samt tidligere redaktør i Framtid i Nord, Inge Bjørn Hansen, og tidligere gründer av Lofot-Tidende, Kenneth Grav fra Vestvågøy, skriver Nord24.

Avisledelsen meldte selv oppbud til tingretten denne uken. Da hadde selskapet opparbeidet 6,6 millioner i gjeld. Daglig leder Knut Ivar Mikalsen sier i en kort kommentar til media at det store etterslepet var vanskelig å håndtere.
– Det var umulig for oss å holde hjulene i gang i en periode hvor alle mediehus varsler nedskjæringer. Likevel trodde jeg helt til det siste at det skulle være mulig å skaffe nok kapital til videre drift.

Hålogaland Avis startet først opp som todagersavis, men reduserte til ukeavis, og etablerte da også egen nettavis.

Samtidig sliter også Polaris Media som utgir blant annet Harstad Tidende, Folkebladet, iTromsø, Framtid i Nord og Altaposten, ifølge Nord24. Veksten i inntektene fra nye, digitale medier klarer ikke å holde tritt med fallet i inntektene fra de tradisjonelle mediene til Polaris Media, heter det i artikkelen. Polaris media taper tre kroner på papir for hver krone de vinner digitalt, ifølge Trønder-avisa.

Les videre

Riso kjøper Toshibas printhodevirksomhet

Riso kjøper Toshiba Tecs viktigste inkjetvirksomhet i en avtale som forventes å bli fullført i sommer.
riso-toshiba

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

Landets kanskje viktigste trykkeri er modernisert

Universitet i Oslo (UiO), med over 27 000 studenter og 6 600 ansatte, rommer ikke bare en institusjon for læring – men også et avgjørende trykkeri. Det lille, men betydningsfulle, og svært effektive Grafisk senter har i samarbeid med Canon gjennomført en omfattende moderniseringsprosess med fokus på kvalitet, bærekraft og effektivitet.
Trykkeriet UiO-kopi