HP øker hastighet og kvalitet på rulleprintere

PUBLISERT: 16 februar 2015
OPPDATERT: 16 februar

HP_HDNASiden installasjonen av den første HP T-300 i 2008 har det vært HPs filosofi at kundene skal kunne oppgradere maskinen, for at få mest utbytte av sin investering. Og det er også med denne tanken at HP introduserer den nyeste oppgraderingen av printhoder – High Definition Nozzle Architecture (HDNA).

HP er totalt dominerende på markedet for digital bokproduksjon og har, ifølge dem selv, en markedsandel på 57 % av de produserte sidene. Digitalt produserte bøker utgjør dog kun mellom 1 og 2 % av den samlede bokproduksjon, så HP ser nesten uendelige muligheter for vekst hos deres kunder, såfremt de kan bli enda hurtigere og med en enda bedre kvalitet.

Det er det HP nå tilbyr sine kunder. Det nye HDNA printhodet har 2.400 dyser pr. tomme (ca. 950 pr. cm) for hver farge. Hvert printhode har 21.120 dyser som kan kjøre med to farger, eller kan kjøre med enda større redundans for å unngå kvalitetsfeil på grunn av dyse-feil. Dette er pakket i samme konstruksjon som de tidligere printhodene for å kunne feltoppgradere eksisterende maskiner.

Dysene er oppdelt i to typer med henholdsvis stor eller liten dråpestørrelse, og hver av dem kan ytterligere variere størrelse i to nivåer. Det gir samlet sett mulighet for å adressere hvert punkt i 5 nivåer, hvilket gir en kraftig forbedret bildekvalitet.
Når man printer i ovennevnte kvalitetsinnstilling er oppløsningen 1.200 dpi på tvers og 600 dpi på langs. Printer man med høyeste produktivitet for øye, anvendes kun de dysene som printer med de store dråpene. Hastigheten ved denne innstillingen er helt oppe på 800 fpm (ca. 240 meter i minuttet).

HP forventer den første betainstallasjon av en HDNA printer senere i år, og alminnelig markedstilgjengelighet i starten av 2016. Kort etter dette følger muligheten for oppgradering av eksisterende printere.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1