Canon etterkommer kundeønsker med ny Océ ImageStream

PUBLISERT: 2 mars 2015
OPPDATERT: 2 mars
Crit Driessen, Canons VP of strategy & alliances, fortalte om udviklingen på verdensmarkedet før præsentationen af de nye maskiner.
Crit Driessen, Canons VP of strategy & alliances, fortalte om utviklingen på verdensmarkedet før presentasjonen av de nye maskinene.

Canon hadde tungt skyts med til Hunkeler Innovation Days og inviterte til pressekonferanse hvor de kunne fortelle om en overveldende suksess på det europeiske marked og samtidig lansere tre nye produkter.

Canon har fot på det europeiske markedet
På markedssiden fortalte Crit Driessen, VP for strategy and alliances, at Canon for andre år på rad har en markedsandel på mer enn 50 prosent i EMEA-landene. I 2014 solgte de mer enn 100 enheter i samme område, hvilket er tre ganger fler enn de som solgte nest flest. Det skyldes blant annet at Canon for tredje år på rad hadde en vekst på omkring 30 % på production inkjet.
Så Canon er godt i gang med sin strategi om å konvertere sort/hvitt print til farger, og å konvertere offsettrykk til digitaltrykk i Europa. Og potensialet er stadig stort, da det meste av inkjet produksjonsprint fortsatt er sort/hvitt og offsetmarkedet stadig er ca. 30 ganger større enn inkjet-markedet.

ImageStream i mindre format
For ni måneder siden lanserte Canon Océ ImageStream 3500, Canons første printer som kan printe på standard bestrøket offsetpapir. Den har vært en suksess, men flere kunder har gitt uttrykk for at en tilsvarende maskin med et mindre format ville passe bedre til deres behov. Det skyldes at deres ferdiggjøringsutstyr typisk er i 20” format (520 mm), som er 2-up A4. Derfor lanseres nå Océ ImageStream 2400, som med de nyeste printhodene og en hastighet på 160 meter i minuttet er i stand til å produsere 2.154 A4 sider i minuttet. Paletten av standard offsetpapirer som det kan trykkes på er også utvidet. Den første ImageStream 2400 leveres i fjerde kvartal 2015.

Down-sizing er et tema
ImageStream 2400 er en mindre variant av forgjengeren 3500. Og det samme gjelder de to andre nyhetene fra Canon, Océ ColorStream 3000Z og Océ Varioprint 300i. ColorStream 3000Z har et 30 prosent mindre fotavtrykk enn 3000-modellen og kommer i fire varianter med hastigheter mellom 48 og 124 meter. 3000Z er en rulleprinter, som er utstyrt med cutter og Z-folder (derav navnet), som er med på å redusere plassbehovet.
Varioprint 300i er en sort-hvit arkprinter, som, ifølge Canon, utfyller et hull mellom entry-level investeringer og de store rullebaserte inkjet-systemene. Den printer opp til 8.500 A4-ark eller 3.800 B3-ark i timen, i full dupleks.

Les videre

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Epson går i personaliseringens spor

Mindre serier med tilpassede produkter, det er en klar trend i den grafiske bransjen. Epson lanserte to nyheter i dette segmentet på Fespa: en UV-printer og en DTF/DTG-printer. Begge inngangsmodeller av desktop-størrelse.
Epson-6-1024x683

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1