Første Ricoh VC60000 i Skandinavia

PUBLISERT: 2 mars 2015
OPPDATERT: 2 mars
HID_5
Svenske Parajet kjøper den første Ricoh VC6000 i Skandinavia. Fra venstre sees Peter Williams og Yasuhiko Hosoe fra Ricoh Europe, Anders Persson, direktør hos Parajett og salgssjef Tommy Segelberg, Ricoh Norden.

Ricoh hadde tatt sitt flaggskip VC60000 med til Hunkeler Innovation Days. Det er en inkjet-rulleprinter, som har en hastighet på helt opp til 120 meter i minuttet. På grunn av både pre-coating og protector-coating kan de trykke på standard offsetpapir.

Skal følge med utviklingen innen transaksjonsprint
På messen kunne en tilfreds salgssjef for Ricoh Norden, Tommy Segelberg, sette “solgt” skiltet på maskinen og samtidig offentliggjøre at det er det svenske trykkeriet Parajet, som har kjøpt den.
– Vi behøver mer kapasitet, forteller salgssjef Per Larsson fra Parajet. De har i forveien seks Xeikon maskiner og to HP IntelliJet 30 og en HP IntelliJet 20, men har ifølge Per Larsson vansker med å følge med i utviklingen, spesielt innenfor transaksjonsprint.
Ricoh har tidligere installert to VC60000 hos Hansaprint i Finland.

Direkte fra Sveits til Sverige
– Det er faktisk den maskinen som står og kjører her på messen som skal installeres hos Parajet, forteller Tommy Segelberg. – Så når vi er ferdige her pakker vi den sammen og kjører til Sverige med den. Det blir fantastisk å ha en slik i Sverige, avslutter Tommy Segelberg.

Seksfoldet brosjyre i en operasjon
Ricoh viste også sin siste nyhet Pro C9100, som også ble vist på Sign & Print messen i samme konfigurasjon, blant annet med det nye utleggerbordet. På Hunkeler Innovation Days sto den og kjørte bannerpapir, som ble falset til en seks-sidet brosjyre.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324