Xeikon og Screen oppdaterer nøkkelprodukter

PUBLISERT: 2 mars 2015
OPPDATERT: 2 mars

xeikon9800Ny Xeikon med høyere hastighet og 5-farger duplex
Xeikons nyhet på Hunkeler Innovation Days er 9800’eren, som avløser 8800-modellen. Det er en rulleprinter som kan printe på papir helt fra 40 gram og opp til 300 gram i en hastighet på 21,5 meter i minuttet. Det er 10 prosent raskere enn den forgående modellen og gjør den til Xeikons hurtigste maskin hittil. Printeren takler også papir i mange ubestrøkne kvaliteter, ifølge Xeikon. En annen endring er at maskinen er utstyrt med 5+5 fargeverk. Tidligere var dette et tilvalg. På fargesiden tilbyr Xeikon utover cmyk også rød, grønn, blå, ekstra magenta og SuperBlack, samt hvit og klar toner. Pressen vil være leveringsklar omlag fra september i år.

På Hunkeler Innovation Days hadde Xeikon fokus på markedet for innstikksedler, hvor de, med Hunkeler buffer og cutter samt slitter, folder og stacker fra GUK, fremstilte innstikksedler på 40 gram papir i høyeste hastighet.

En forbedring av QA-CD-toneren har muliggjort trykking av papir helt ned til 40 gram og betyr samtidig at tonerforbruket er redusert i forhold til tidligere, sier man fra Xeikons side, uten å komme nærmere inn på besparelsens omfang.

Screen viser høyere oppløsning
På Screens stand kunne man se en oppdatert utgave av Truepress Jet 520, som har fått tilføyet bokstavene HD. De betyr ikke overraskende High Definition. Printeren ble annonsert høsten 2014 og har en oppløsning på 1.200 x 1.200 i forhold til Truepress Jet 520’erens 720 x 720 punkter.

Les videre

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676