Heidelberg kjøper European Printing Service Group (PSG)

PUBLISERT: 9 mars 2015
OPPDATERT: 21 mars

heidelberg_PSGSom et ledd i strategien om å styrke forretningsområdene service og forbruksvarer har Heidelberg valgt å kjøpe det hollandske firmaet European Printing Service Group (PSG). Prisen er ikke offentliggjort.

En sterk markedsposisjon
PSG har en sterk markedsposisjon med omkring 400 ansatte i Benelux-landene og Søreuropa. PSG genererer over halvparten av sin omsetning fra service og forbruksvarer og er derfor relevante for Heidelberg, som ønsker å være mindre avhengig av maskinsalg.

Målet er økt omsetning på service og forbruksvarer
Det er Heidelbergs mål på litt lenger sikt, at minst halvparten av konsernets omsetning skal være basert på annet enn maskinsalg. Med kjøpet av PSG får Heidelberg tilført en omsetning på omkring 130 millioner Euro, hvorav mer enn halvparten kommer fra service og forbruksvarer. Dermed skulle omsetningen på service og forbruksvarer i Heidelberg-regi være oppe på omkring 40 prosent.

PSG passer perfekt til Heidelberg
– PSG’s styrker innenfor service og forbruksvarer og deres store kundeportefølje gjør dem særdeles attraktive for oss, sier Heidelbergs administrerende direktør, Gerold Linzbach. –Vi har eliminert de uprofitable produktene og udvider nå vår portefølje for å komme tilbake til en positiv vekst.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324