Etterbehandling med polymerer i stedet for lakk

PUBLISERT: 16 mars 2015
OPPDATERT: 16 mars

ScodixUltraMed lanseringen av polymerprinteren Scodix Ultra Pro Digital Enhancement Press har Scodix lagd en foredlingsmaskin i den digitale tidsånden. Den printer med forskjellige polymermaterialer og kan dermed lage en rekke forskjellige effekter på det digitale printet, som ellers er dyre og vanskelige å oppnå.

Høy glanseffekt gir god metallsimulering
Den kan printe partielt og har en dokumentert glanseffekt på opptil 99 Gloss Units, som er det høyest oppnåelige. Med den høye glansen kan CMYK-simulerte metallfarger se ganske metallaktige ut.

Blindeskrift og slangeskinn
Scodix Ultra Pro kan dessuten legge polymeren på i et lag på opptil 250 my, hvilket er omkring 100 ganger mer enn en alminnelig lakk. Det betyr at man med Scodix Ultra Pro kan lage blindeskrift (braille) og strukturer og effekter som f.eks. slangeskinn. En av fordelene med å lage blindeskrift på denne måten frem for f.eks. preging, er at den ikke er følsom overfor trykk og derfor ikke endrer struktur.
En annen teknikk er å legge polymerene som små perler. Dermed oppstår det en glittereffekt. Så mulighetene er mange, og i en verden hvor foredling blir stadig viktigere og leveringstidene kortere, er Scodix Ultra Pro et godt produkt.

Scodix Utra Pro leser registermerkene på hvert enkelt ark og kan printe inntil 1.250 B2-ark i timen. Den printer like gjerne på papir og kartong.

[youtube]https://youtu.be/CtjwaTYy4ag[/youtube]

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1