Etterbehandling med polymerer i stedet for lakk

ScodixUltraMed lanseringen av polymerprinteren Scodix Ultra Pro Digital Enhancement Press har Scodix lagd en foredlingsmaskin i den digitale tidsånden. Den printer med forskjellige polymermaterialer og kan dermed lage en rekke forskjellige effekter på det digitale printet, som ellers er dyre og vanskelige å oppnå.

Høy glanseffekt gir god metallsimulering
Den kan printe partielt og har en dokumentert glanseffekt på opptil 99 Gloss Units, som er det høyest oppnåelige. Med den høye glansen kan CMYK-simulerte metallfarger se ganske metallaktige ut.

Blindeskrift og slangeskinn
Scodix Ultra Pro kan dessuten legge polymeren på i et lag på opptil 250 my, hvilket er omkring 100 ganger mer enn en alminnelig lakk. Det betyr at man med Scodix Ultra Pro kan lage blindeskrift (braille) og strukturer og effekter som f.eks. slangeskinn. En av fordelene med å lage blindeskrift på denne måten frem for f.eks. preging, er at den ikke er følsom overfor trykk og derfor ikke endrer struktur.
En annen teknikk er å legge polymerene som små perler. Dermed oppstår det en glittereffekt. Så mulighetene er mange, og i en verden hvor foredling blir stadig viktigere og leveringstidene kortere, er Scodix Ultra Pro et godt produkt.

Scodix Utra Pro leser registermerkene på hvert enkelt ark og kan printe inntil 1.250 B2-ark i timen. Den printer like gjerne på papir og kartong.

[youtube]https://youtu.be/CtjwaTYy4ag[/youtube]

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: