Siste Drammens Tidende fra Borgeskogen

PUBLISERT: 16 mars 2015
OPPDATERT: 21 mars

dtFredag kveld ble Drammens Tidende trykket for siste gang i Amedias trykkeri på Borgeskogen utenfor Tønsberg. I august i fjor kom beskjeden om at Amedias trykkeri på Borgeskogen skulle legges ned, og produksjonen flyttes til Lillestrøm.

Trykkeriformann Øyvind Reiersrud har trykket Drammens Tidende i tre forskjellige trykkerier gjennom 40 år. Fredag trykket han avisen for siste gang.

– Dette bare vemodig. Jeg begynte som trykker i Drammens Tidende i 1978 i Arups gate i Drammen. Deretter flyttet avisen og trykkeriet opp på Åssida, før vi i 1998 ble kjøpt opp av Orkla og flyttet til Borgeskogen. Jeg ble da ansatt som driftssjef og har vært det siden, sier Reiersrud til Drammens Tidende.

Trykkeriet har 15 medarbeidere fra drammensdistriktet, som nå ser seg om etter andre jobber. Rundt halvparten av dem har allerede noe annet å gå til, mens resten er på jobbjakt.

Trykkeriets produksjon har blitt utfaset siden desember. Framover vil det kun være avisen Varden og reklame som blir produsert der fram til man lukker dørene 30. april.

Amedie er Norges nest største mediekonsern (etter Schibsted), etter at A-pressen kjøpte Edda Media fra britiske Mecom i 2012. Daglig når Amedias 78 aviser, nettaviser og andre publikasjoner mer enn 2,5 millioner nordmenn. Konsernet eier 12 trykkerier i Norge og 13 distribusjonsselskaper. Omsetningen i 2014 var på 4,7 milliarder kroner, etter at man kuttet kostnadene med en halv milliard.

Les videre

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1