Siste Drammens Tidende fra Borgeskogen

PUBLISERT: 16 mars 2015
OPPDATERT: 21 mars

dtFredag kveld ble Drammens Tidende trykket for siste gang i Amedias trykkeri på Borgeskogen utenfor Tønsberg. I august i fjor kom beskjeden om at Amedias trykkeri på Borgeskogen skulle legges ned, og produksjonen flyttes til Lillestrøm.

Trykkeriformann Øyvind Reiersrud har trykket Drammens Tidende i tre forskjellige trykkerier gjennom 40 år. Fredag trykket han avisen for siste gang.

– Dette bare vemodig. Jeg begynte som trykker i Drammens Tidende i 1978 i Arups gate i Drammen. Deretter flyttet avisen og trykkeriet opp på Åssida, før vi i 1998 ble kjøpt opp av Orkla og flyttet til Borgeskogen. Jeg ble da ansatt som driftssjef og har vært det siden, sier Reiersrud til Drammens Tidende.

Trykkeriet har 15 medarbeidere fra drammensdistriktet, som nå ser seg om etter andre jobber. Rundt halvparten av dem har allerede noe annet å gå til, mens resten er på jobbjakt.

Trykkeriets produksjon har blitt utfaset siden desember. Framover vil det kun være avisen Varden og reklame som blir produsert der fram til man lukker dørene 30. april.

Amedie er Norges nest største mediekonsern (etter Schibsted), etter at A-pressen kjøpte Edda Media fra britiske Mecom i 2012. Daglig når Amedias 78 aviser, nettaviser og andre publikasjoner mer enn 2,5 millioner nordmenn. Konsernet eier 12 trykkerier i Norge og 13 distribusjonsselskaper. Omsetningen i 2014 var på 4,7 milliarder kroner, etter at man kuttet kostnadene med en halv milliard.

Les videre

Riso kjøper Toshibas printhodevirksomhet

Riso kjøper Toshiba Tecs viktigste inkjetvirksomhet i en avtale som forventes å bli fullført i sommer.
riso-toshiba

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

Landets kanskje viktigste trykkeri er modernisert

Universitet i Oslo (UiO), med over 27 000 studenter og 6 600 ansatte, rommer ikke bare en institusjon for læring – men også et avgjørende trykkeri. Det lille, men betydningsfulle, og svært effektive Grafisk senter har i samarbeid med Canon gjennomført en omfattende moderniseringsprosess med fokus på kvalitet, bærekraft og effektivitet.
Trykkeriet UiO-kopi