Spesiell SpectroPad for tekstiler

PUBLISERT: 25 mars 2015
OPPDATERT: 25 mars

BARBIERI electronic presenterer sin nye SpectroPad-løsning for digitalt tekstiltrykk, som skal presenteres på FESPA. Digitaltrykk på tekstiler og stoff innebærer svært spesielle krav til fargebehandling og spesielt med målingsenheter. Uansett om det er fargesublimering, overføring eller direkte inkjettrykking, kan det være vanskelig å måle stoff. For å oppfylle disse behovene har BARBIERI electronic innarbeidet en spesiell, kostnadseffektiv løsning i den revolusjonerende SpectroPad.

Spesiell SpectroPad for tekstiler NO
Denne spesialløsningen består av deres bærbare SpectroPad, ved bruk av en elektronisk prøveholder
og DOC (digital resultatkontroll) alternativet for prosesskontrollen. Den elektrostatiske prøveholderen
monteres trygt på stoffet som skal måles, for at det ikke skal bevege seg i løpet av målingsprosessen. Uten en slik sikker fiksering vil selv den minste bevegelse i en prøve påvirke målingsresultatene.

QB-teknologien
Kjernen i denne løsningen for tekstiler finnes i SpectroPad. Den er utstyrt med den nye Barbieri ”qb-teknologien”og sikrer de mest nøyaktige målingene selv på et kompleks media som tekstiler er. Denne ”qb-teknologien” består av en stor målingsåpning, lyskilder og en spektralkjerne med høy presisjon. Den store målingsåpningen muliggjør målinger av et stort område og sikrer svært nøyaktige resultater.
Flere målinger ved bruk av en mindre åpning ville aldri oppnå slike nøyaktige resultater. SpectroPad bruker tre lyskilder som lyser opp stoffet fra forskjellige vinkler, for å lyse opp tekstilen så homogent som mulig. Denne opplysingsteknikken sørger for at refleksjoner fra tekstilens struktur håndteres riktig. Hver av disse lyskildene er basert på LED-teknologi, og produserer reelle M1-målingsforhold (i stedet for en kalkulering) og D50-opplysing.

Måles mot standarder
Alle disse spesielle funksjonene og det nøye utprøvde tilbehøret garanterer nøyaktige målinger, selv på vanskelige substrater, heter det i en pressemelding. I tillegg til trykkerkonfigurasjonen gjør Barbieri DOC det mulig å kontrollere hele trykkeprosessen. I løpet av sekunder, og uten behov for datamaskin, vet trykkeroperatøren om resultatet fortsatt er innen fargetoleransen og om man skal fortsette å trykke eller gjøre justeringer. Denne prosesskontrollen kan utføres ved bruk av fargenøyaktighet mot standarder som ISO, SWOP, GRACOL, FOGRA, UGRA og CGATS eller egendefinerte fargestabilitetsstandarder.

DOC-prosesskontrollen kan også konfigureres slik at den garanterer konsekvent fargekvalitet på tvers av flere plasseringer. For å oppnå dette skapes en innledende fargereferanse ved hovedkontoret og forskjellige produksjonsfasiliteter kan produsere og kontrollere resultater i henhold til denne innledende referansen. En rask kontroll av stikkprøvefarger og fargeavstand mellom flere stikkprøvefarger kan også utføres innen sekunder, og uten behov for en datamaskin ved bruk av den bærbare Spectropad. Denne Barbieri SpectroPad-tekstilløsningen er en profesjonell, komplett løsning for digitalt trykk på tekstiler og den vil presenteres på FESPA i Köln, hall 6, bod Q103.

Les videre

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676