Adobe Slate - ny gratis app for digital publisering

PUBLISERT: 13 april 2015
OPPDATERT: 13 april

adobe_slateAdobe Slate er en ny gratis-app for iPad som gjør det enkelt og raskt å designe og publisere innhold som kombinerer tekst og bilder på en profesjonell måte. Alt innhold opprettet i Adobe Slate vil fungere på tvers av smarttelefoner, nettbrett og PCer, melder Adobe.

Adobe Slate gjør det mulig å lage profesjonelt innhold, enten det er en traust rapport eller et tradisjonelt nyhetsbrev. Det er enkelt og raskt å gjøre om tekst og bilder til snertne publikasjoner eller en visuell historiefortelling som fungerer på både smarttelefon, nettbrett og PC.

Profesjonelt verktøy for den venlige brukeren
Med Slate blir Adobes kreative programvare for profesjonelle tilgjengelig for alle, med riktige verktøy for kreativ utfoldelse og produksjon av innhold som skiller seg ut. Adobe Slate retter seg mot alt fra studenter og lærere til store virksomheter og kommunikasjonsavdelinger som ønsker å gjøre noe ekstra ut av kommunikasjonen.

– I vår digitale hverdag ønsker både virksomheter og privatkunder å skape engasjerende innhold. Til nå har det vært vanskelig å få de riktige verktøyene til å gjøre dette på den enkel måte som ikke krever profesjonell fagkompetanse. Dette vil forhåpentligvis endre seg med Slate, som lar alle nyte utnytte fordelene fra vår ekspertise innen kreativ programvare, sier Jes Schyum, nordisk kommunikasjonssjef hos Adobe.

Adobe Slate tilbyr ulike tidsskriftlignende layouter, fonter, farger og grafikk å velge mellom, og tilpasser automatisk innholdet for alle typer enheter. Innhold kan også lett deles med linker via SMS og email, implementeres på hjemmesider og blogger, eller legges ut på sosiale medier.

Adobe Slate bygger på suksessen fra Adobe Voice, en app for å lage animerte videoer som ble kåret til en av de beste nye appene i 2014 av Apple App Store. I likhet med Voice har Slate en rekke ulike temaer som med et enkelt klikk kan sette ‘stemningen’, og brukergrensesnittet gjør det enkelt å legge til tekst, bilder og animasjoner for å skape en engasjerende og spennende leseopplevelse.

Hovedfunksjoner i Adobe Slate:

  • Profesjonelt designede temaer som tillater valg av ulike fonter, farger og grafikk
  • Fotolayout og forsider som fremhever bilder slik at de blir sentrale i historiefortellingen
  • Tilpasningsdyktig design som fungerer på alle typer enheter, fra smarttelefon og nettbrett til store dataskjermer
  • Mulighet for å sette inn ‘Call to Action’-knapper som oppfordrer til handling, som f.eks. «Les mer», «Påmelding», «Delta» osv. og med lenker til andre nettsteder
  • Delingsmuligheter med enkel link via SMS, email, sosiale medier, hjemmesider og blogger

Nye oppdateringer til Adobe Voice
Oppdateringene i Adobe Voice muliggjør større visuell variasjon og inkluderer nye funksjoner, som forbedret ‘text overlay’, ny ‘motion graphics’, redefinert skriftoppsett og kategoriserte videoeksempler. Det er også mulig for brukerne å se hvor mange ganger videoene har blitt sett eller likt.

Les mer om Adobe Slate og Adobe Voice her eller den engelske pressemeldingen i sin helhet her – laget med Slate.

Under kan du også se forskjellige små videosnutter om Slate:

Se eksempler på Slate-produsert innhold her:

Pris og tilgjengelighet
Adobe Slate for iPad kan lastes ned gratis fra App Store. Appen krever iPad 2 eller senere og iOS 8.

Les videre

Cloudlab vil hjelpe trykkeriene med netthandel

Tyske Cloudlab Solutions er en etablert leverandør av web-to-print løsninger innen både trykk og emballasje. Med den nye versjonen X3 tar selskapet i bruk KI når det gjelder blant annet design og prissetting.
Cloudlab-1024x683

Programvaresamarbeid for bedre flyt

ECO3 og eProductivity Software (ePS) har inngått et strategisk partnerskap med mål om å ta automatiseringen hos trykkeriene til neste nivå.
ECO3-ePS-1024x684

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676