Agfa utvikler Jeti-paletten

Agfa Jeti Tauro

Agfa Jeti Tauro

ISA International Sign Expo, den 8-11 april i Las Vegas, viste Agfa de to nye storformatprinterne Jeti Tauro, Jeti Mira, den nye arbeidsflyten Asanti 2.0 samt et nytt egenutviklet blekk.
Den nye hybridprinteren Tauro H2500 håndterer både stive og fleksible materialer i inntil 2,5 meters bredde. Med inntil drøyt 300 kvadratmeter i timen er det en høyproduktiv maskin som kan utstyres med halv- eller helautomatiske lastningsmekanismer. Tauro H2500 flytter materialet i lengderetningen og skrivehodene over bredden. Systemet kan også printe ut i både gloss og satin ved hjelp av ulike UV-herdinger.
Mira er en rendyrke flatbedprinter hvor skrivehodet forflyttes i både x- og y-retningene, og bordet er stasjonært. Printeren, som er tilgjengelig i breddene 1,6 og 3,2 meter, har en maksimal printlengde på 2,7 meter og en produksjonskapasitet på opp til 200 kvadratmeter i timen.
Felles for de nye printerne er at de bruker skrivehodene Ricoh Gen 5 som kan printe ut inntil seks farger (CMYK + LM + LC) samt primer og lakk ved behov.
I motsetning til flere konkurrenter har Agfa valgt binære skrivehoder som bare kan levere en dråpestørrelse på sju pikoliter. Agfa anser at den høye oppløsningen, egen rasterteknikk og benyttelse av light magenta og cyan gir den høyeste bildekvaliteten.

Side om side med med lanseringen av de nye printerne lanserar Agfa også et egenutviklet blekk til sine blekkstråleskrivere. Med “Thin Ink Layer”-teknologien har Agfa, i flere uavhengige tester vist at deres maskiner har bransjens laveste blekkforbruk. Dette fokuset stammer fra Agfas lange erfaring i den grafiske industrien. Det nye blekket, som kalles AJ UV G5 FA, er et allsidig blekk som er utviklet for fleksible applikasjoner. Det har en strekklengde på 200 prosent og er utviklet for varig stabilitet utendørs.

Til slutt ble softwaren Asanti 2.0 for Sign & Display også presentert. Den inneholder en rekke forbedringer og videreutviklinger som gjør det enklere å være skilt- og skjermprodusent.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: