Aller Trykk velger EFI

PUBLISERT: 27 april 2015
OPPDATERT: 21 mars

Aller Tryk i Taastrup, Danmark har valgt å automatisere hele produksjonsprosessen med EFI Monarch Productivity Suite.

Aller Tryk består i dag av to trykkerier, ett i Norge og ett i Danmark. Det er virksomhetens mål å samle produksjonen i Danmark, og strategien er å øke produktiviteten ved hjelp av mer teknologi og automatisering.

John Andreasen, Aller
John Andreasen, Aller

– Vi har nettop kjøpt en ny ManRoland rotasjonspresse, som kan produsere mer enn det dobbelte av hva våre tidligere trykpresser kunne. Vi kjører døgnet rundt seks dager i uken, så vi har bruk for et system som kan løfte oppgaven med en bedre end-to-end automatisering for å kunne utnytte rotasjonspressen optimalt, sier John Andreasen, økonomidirektør i Aller Tryk.

Ifølge John Andreasen sto Aller Tryks seneste management information system (MIS) overfor en stor oppdatering, men desverre hadde leverandøren gått konkurs.
– Så et annet avgjørende punkt i vårt valg av leverandør er at EFI har en lang historie i bransjen og et særdeles godt ry. Vi føler oss sikre på å kunne få support langt ut i fremtiden, forteller John Andreasen.

Som et tredje avgjørende punkt nevnes MIS/ERP-integrasjonen, hvor de har inkludert modulen ”Page-Count”, som samler opp data om produksjonen helt ned på minuttbasis. Det er en helt uvurderlig informasjon i utviklingen og optimeringen av systemet, avslutter John Andreasen.

Aller Tryk er Nordens største magasinprodusent. De har 115 ansatte og produserer mer enn 3 millioner magasiner i uken samt en rekke forskjellige kataloger og brosjyrer.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324