Første næringsmiddelgodkjente UV-blekk i Tau 330

PUBLISERT: 4 mai 2015
OPPDATERT: 4 mai

Tau-smallSom første materialleverandør har Sunjet utviklet en ny serie næringsmiddelgodkjent UV-basert høypigmentsblekk. Blekket oppfyller alle krav på næringsmidddelsikkerhet for lavtmigrerende UV-blekk innen blant annet EU, US Food and Drug Administration (FDA), Japanese Food Sanitation Law og Chinese Packaging Regulation.
Dursts nyutviklede Tau 330 er den første UV-baserte inkjetpressen som er godkjent for de nye fargene. Systemet er sertifisert i henhold til ISO 17025 av både Sunjet og et uavhengig laboratorium.
Nyheten ble presentert på Durst Digital Days 2015, den 14–16 april i Brixen, Italia. Arrangementet, som samlet mer enn 150 deltakere fra tre kontinenter, fokuserte på industrielle inkjetapplikasjoner i allmenhet og applikasjoner innen digital etikettproduksjon spesielt.
For produksjon av primæremballasjer har Tau 330 en integrert kjøleroller som håndterer tynne, varmefølsomme materialer som aluminiumsfolier, lokk til yoghurtpakker, osv. Et integrert system reduserer også spesifikke lukter fra UV-trykket slik at de ikke skal påvirke selve produktene.
Tau 330 fikk oppmerksomhet også for sin laserstans-løsning inline som er utviklet i samarbeid med Spartanics. Stansutformingen utføres automatisk av DFE-software og sammen med print-data sendes informasjonen videre til ferdiggjøringen. Med en strekkode, som lages i trykkordren, velger systemet riktig form automatisk.
Tau 330 kan bygges ut med valgbar enhet for UV-bestrykning og laminering.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676