Multicolor Toolset reduserer behovet for spesialfarger

PUBLISERT: 11 mai 2015
OPPDATERT: 11 mai

prinect_multicolorIntegrert i Heidelbergs Prinect workflow er det nye Multicolor Workflow Concept, som inneholder det like nye Multicolor Toolset. Dette er en teknologi som reduserer behovet for spesialfarger og dermed fjerner den tid, som ellers skulle brukes til å skifte, rengjøre og innkjøre ny farge.

Multicolor Workflow henviser til udvidelsen av standard fargesettet (CMYK) til fem, seks eller syv farger, typisk oransj, grønn og fiolett. Det gir en utvidelse av fargerommet på opp til 30 % og dermed muligheten til bedre og mer presis fargegjengivelse. Det betyr også at langt de fleste Pantone-farger kan gjengis uten bruk av spesialfarger.

For det enkelte trykkeri betyr det at rengjørings- og innkjøringstid konverteres til produksjonstid, og at innkjøp og oppbevaring av spesialfarger kan reduseres kraftig eller fjernes helt. For kundene betyr det bedre farger og raskere levering.

For å oppnå en stabil fargestyring benyttes en 7-fargers åpen ICC-profil som ikke krever noen endringer i prepress-workflowet. Multicolor Toolset kan integreres i Heidelbergs Prinect-workflow eller i ethvert annet standard emballasje-workflow.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1