Multicolor Toolset reduserer behovet for spesialfarger

prinect_multicolorIntegrert i Heidelbergs Prinect workflow er det nye Multicolor Workflow Concept, som inneholder det like nye Multicolor Toolset. Dette er en teknologi som reduserer behovet for spesialfarger og dermed fjerner den tid, som ellers skulle brukes til å skifte, rengjøre og innkjøre ny farge.

Multicolor Workflow henviser til udvidelsen av standard fargesettet (CMYK) til fem, seks eller syv farger, typisk oransj, grønn og fiolett. Det gir en utvidelse av fargerommet på opp til 30 % og dermed muligheten til bedre og mer presis fargegjengivelse. Det betyr også at langt de fleste Pantone-farger kan gjengis uten bruk av spesialfarger.

For det enkelte trykkeri betyr det at rengjørings- og innkjøringstid konverteres til produksjonstid, og at innkjøp og oppbevaring av spesialfarger kan reduseres kraftig eller fjernes helt. For kundene betyr det bedre farger og raskere levering.

For å oppnå en stabil fargestyring benyttes en 7-fargers åpen ICC-profil som ikke krever noen endringer i prepress-workflowet. Multicolor Toolset kan integreres i Heidelbergs Prinect-workflow eller i ethvert annet standard emballasje-workflow.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *