Lyche Konvolutt AS + Kuvertteamet AB = sant

PUBLISERT: 22 mai 2015
OPPDATERT: 21 mars

Lyche Konvolutt AS og svenske Kuvertteamet AB slår seg sammen og lager et skandinavisk konsern.
Totalt vil konsernet ha 110 ansatte og en omsetning på ca. 210 millioner kroner (SEK) i 2015.
Lyche Konvolutt AS, ble grunnlagt i 1939. Firmaet har i dag 25 ansatte og en omsetning på ca 40 millioner
kroner. Lyche er en av landets ledende leverandør av konvolutter med et moderne konvoluttt-trykkeri. Salg, trykkeri og lager ligger i Drammen.

Kuvertteamet AB har hovedkontor og produksjon i Bankeryd i Sverige. Selskapet har 85 ansatte og en omsetning på 165 millioner kroner (SEK). Kuvertteamet har en bred produktportefølje som foruten konvolutter inneholder papir, emballasje, eksponering og profileringsprodukter.

– Dette er et viktig steg i vår visjon om å bli Skandinavias ledende grossist på trykksaker. Vi fokuserer på enkelhet og jobber utelukkende kun med forhandlere og dette skaper trygghet for våre kunder, sier Patrik Sjølin, deleier og administrerende direktør for det nye konsernet.

Logistikken mellom Norge og Sverige oppleves av mange i bransjen som et problem. Etter sammenslåingen blir det nå mye enklere for selskapenes forhandlere å inngå avtaler som dekker hele Skandinavia. Kuvertteamet betjener kunder i Sverige og Danmark. Lyche i Norge og i Island.

– Ved å kombinere vår ekspertise og dyktighet på konvolutter og trykk med Kuvertteamets brede sortiment, kan vi nå tilby våre kunder bedre løsninger for hele Skandinavia. Vi beholder produksjon, salg, kundesenter og logistikkfunksjon i både Norge og Sverige. En stor gevinst ved sammenslåingen er nettopp at vi har etablerte enheter i begge landene, sier Margareth Hilleren, salgssjef i Lyche Konvolutt AS.

Det nye konsernet vil eies i like deler av Patrik Sjølin, Rickard Fredlund, Lyche Holding AS og Mayer Kuvert Network GmbH.

Les videre

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1