Beste rull- og arkproduksjonsprinter

PUBLISERT: 29 mai 2015
OPPDATERT: 29 mai
Ricoh Pro VC60000
Ricoh Pro VC60000

Ifølge European Digital Press Association (EDP) har Ricoh sett helt riktig med sine seneste lanseringer, den rullbaserte produksjonsprinteren Ricoh Pro VC60000 og den arkbaserte Ricoh Pro C7100X. De er valgt til beste printer i hver sin kategori.

Graham Moore, direktør for forretningsutvikling hos Ricoh, sier:
– Siden lanseringen av VC60000 har vi fått et stadig tydeligere bilde av hvilke muligheter dette gir markedet. Inkjetmaskiner avløser rulleoffsetmaskiner og hybridløsninger innenfor direct mail, bøker og aviser, og det er en stigende andel av desidert kommersielt arbeid også. Det skyldes den sterkt forbedrede kvaliteten, fleksibiliteten og produktiviteten som inkjet stormer frem med.

VC60000 printer opp til 120 meter i minuttet og kan utstyres med både en undercoat-enhet, som gjør det mulig å printe på et stort utvalg av alminnelig offsetpapir, og en protectorcoat-enhet, som beskytter fargen mot skrapemerker og slitasje. Ricohs digitale frontend understøtter PDF, PDF/VT (variable data), AFP samt JDF, JMF og avansert color management.

Ricoh Pro C7100X
Ricoh Pro C7100X

Ricoh Pro C7100X kan printe på papir i opp til 360 gram og i hastigheter på opp til 90 ark i minuttet. Printeren har dessuten en femte fargestasjon som kan printe hvit eller klar toner. Den klare toneren kan brukes til både heldekkende og partielt print. Ricoh har utviklet verktøy til å fremstille partielle effekter. Den hvite toneren gjør det blant annet mulig å lage 4-fargeprint i høy kvalitet eller å trykke på fargede/sorte substrater.

Graham Moore sier:
– Pro C7100X er et godt redskap til små og mellomstore virksomheter som fremstiller brosjyrer, kataloger, direct mail, manualer og lignende, og med blant annet den femte fargen får de noen muligheter for å differensiere seg i markedet.

Les videre

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676