Schibsted Forlag AS selges

PUBLISERT: 15 juni 2015
OPPDATERT: 21 mars

Schibsted Forlag ToppbildeSchibsted Media Group har nå inngått avtale om å selge Schibsted Forlag AS og den digitale bokhandelen EBOK.NO til Forlagshuset Vigmostad & Bjørke.

Schibsted Forlag AS er et heleid datterselskap av Schibsted Media Group og er blant de ledende forlagene i Norge. EBOK.NO er Schibsteds digitale bokhandel, etablert i 2013. I dag er EBOK.NO den største digitale bokhandelen i Norge. Forlagshuset Vigmostad & Bjørke er Norges fjerde største forlagshus.

– Vi er overbevist om at Vigmostad & Bjørke vil være en god langsiktig eier for Schibsted Forlag og EBOK.NO. Dette er en god vei fremover, sier konsernsjef i Schibsted Media Group Rolv Erik Ryssdal.

Schibsted Forlag har vært gjennom en omfattende og vellykket snuoperasjon de siste årene. I dag omfatter Schibsted Forlags virksomhet skjønnlitteratur for barn og voksne, faktabøker, årbøker og romanserier. Schibsted Forlag er dessuten Norges ledende importør av utenlandske bøker for salg i norske bokhandlere. Forlaget ble etablert i 1839 av Christian Schibsted.

– Vigmostad & Bjørke har en solid historie og har gjennom de siste 25 årene utviklet seg meget bra i norsk bokbransje. Det er i dag det fjerde største forlagshuset i Norge. Jeg er sikker på at kunder, forfattere og ansatte i Schibsted Forlag vil ha glede av at Schibsted Forlag blir en del av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke, sier Bernt Olufsen, styreleder i Schibsted Forlag.

– Schibsted Forlag og EBOK.NO har en sentral posisjon i norsk bokbransje, sier forlegger Arno Vigmostad i Forlagshuset Vigmostad & Bjørke.– For meg begynte karrieren i forlagsbransjen med å skrive over 100 noveller og kortromaner for blader som var eid av det forlaget vi nå kjøper. Derfor har jeg alltid fulgt Schibsted Forlag svært tett. Det er en drøm som går i oppfyllelse. Vi ser fram til å øke satsingen på norsk og oversatt underholdningslitteratur til glede for norske boklesere. Videre ønsker vi å forsterke satsingen på allmennlitteratur, hvor Schibsted Forlag og vårt allmennforlag Vigmostad & Bjørke har en sterk posisjon og et spennende grunnlag for videre vekst, avslutter Vigmostad.

– Vi har allerede Norges største og mest populære nettbokhandel Haugenbok.no, Akademika som er Norges største akademiske bokhandel, og nå får vi også Norges største ebokhandel – det passer veldig godt inn hos oss, sier bokhandler Arnstein Bjørke i Forlagshuset Vigmostad & Bjørke.

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

Fremtiden for SPG: "Nå aksellererer vi igjen"

Det kan ha vært litt stille rundt Scandinavian Print Group i det siste. Det er en forklaring på det – og det kommer til å endre seg!
Esben_Mols_Kabell

Riso kjøper Toshibas printhodevirksomhet

Riso kjøper Toshiba Tecs viktigste inkjetvirksomhet i en avtale som forventes å bli fullført i sommer.
riso-toshiba

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag