Schibsted Forlag AS selges

PUBLISERT: 15 juni 2015
OPPDATERT: 21 mars

Schibsted Forlag ToppbildeSchibsted Media Group har nå inngått avtale om å selge Schibsted Forlag AS og den digitale bokhandelen EBOK.NO til Forlagshuset Vigmostad & Bjørke.

Schibsted Forlag AS er et heleid datterselskap av Schibsted Media Group og er blant de ledende forlagene i Norge. EBOK.NO er Schibsteds digitale bokhandel, etablert i 2013. I dag er EBOK.NO den største digitale bokhandelen i Norge. Forlagshuset Vigmostad & Bjørke er Norges fjerde største forlagshus.

– Vi er overbevist om at Vigmostad & Bjørke vil være en god langsiktig eier for Schibsted Forlag og EBOK.NO. Dette er en god vei fremover, sier konsernsjef i Schibsted Media Group Rolv Erik Ryssdal.

Schibsted Forlag har vært gjennom en omfattende og vellykket snuoperasjon de siste årene. I dag omfatter Schibsted Forlags virksomhet skjønnlitteratur for barn og voksne, faktabøker, årbøker og romanserier. Schibsted Forlag er dessuten Norges ledende importør av utenlandske bøker for salg i norske bokhandlere. Forlaget ble etablert i 1839 av Christian Schibsted.

– Vigmostad & Bjørke har en solid historie og har gjennom de siste 25 årene utviklet seg meget bra i norsk bokbransje. Det er i dag det fjerde største forlagshuset i Norge. Jeg er sikker på at kunder, forfattere og ansatte i Schibsted Forlag vil ha glede av at Schibsted Forlag blir en del av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke, sier Bernt Olufsen, styreleder i Schibsted Forlag.

– Schibsted Forlag og EBOK.NO har en sentral posisjon i norsk bokbransje, sier forlegger Arno Vigmostad i Forlagshuset Vigmostad & Bjørke.– For meg begynte karrieren i forlagsbransjen med å skrive over 100 noveller og kortromaner for blader som var eid av det forlaget vi nå kjøper. Derfor har jeg alltid fulgt Schibsted Forlag svært tett. Det er en drøm som går i oppfyllelse. Vi ser fram til å øke satsingen på norsk og oversatt underholdningslitteratur til glede for norske boklesere. Videre ønsker vi å forsterke satsingen på allmennlitteratur, hvor Schibsted Forlag og vårt allmennforlag Vigmostad & Bjørke har en sterk posisjon og et spennende grunnlag for videre vekst, avslutter Vigmostad.

– Vi har allerede Norges største og mest populære nettbokhandel Haugenbok.no, Akademika som er Norges største akademiske bokhandel, og nå får vi også Norges største ebokhandel – det passer veldig godt inn hos oss, sier bokhandler Arnstein Bjørke i Forlagshuset Vigmostad & Bjørke.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324