Adobe: Ny utgave av alle programmer og bildebank

Adobe introduserer i dag den nye 2015-versjonen av Creative Cloud, som inneholder oppdateringer av alle 15 CC desktop-programmene og nye apper til iOS og Android. I tillegg lanserer de Adobe Stock – en bildebanktjeneste tett integrert med Creative Cloud-programmene

Adobe Stock
Adobe Stock er en gigantisk bildebanktjeneste med millioner av bilder, grafikk og illustrasjoner. Tjenesten er tett integrert med Creative Cloud, så innhold kan lastes dirkete inn og brukes i Adobes kreative programmer. Det er Adobes oppkjøp av bildebanken Fotolia, som har blitt til videreutviklet til nye Adobe Stock. Tjenesten gir tilgang til over 40 millioner bilder, grafikk og illustrasjoner direkte fra Photoshop CC, InDesign CC, Illustrator CC, CC Premiere Pro og After Effects CC. Bildene er tilgjengelige både til Adobes abonnenter og andre, men illustrasjonene vil være billigere for Creative Cloudmedlemmer.

– Det er naturlig for oss å tilby denne tjenesten, siden ca 85 prosent av alle som bruker bildebanktjenester, og 90 prosent av dem som selger sitt innhold – også bruker våre kreative CC-verktøy, sier Anna Rose, nordisk markedssjef for Adobe Creative Cloud. – Med Adobe Stock integrert med eksempelvis Photoshop CC er det enklere enn noen gang å kjøpe og bruke kreativt innhold. Og fotografer og designere kan enkelt bidra med nytt innhold direkte fra programmene, så utvalget blir stadig større og mer attraktivt.

Se prisene på Adobe Stocktjenester her.

Creative Cloud
Den nye 2015-utgaven av Adobe Creative Cloud inneholder betydelige oppgraderinger av bl.a. Photoshop CC, Illustrator CC, Premiere Pro CC og InDesign CC, samt nye apper til både iOS og Android.

– Dette er vår største oppdatering av Creative Cloud, med nye funksjoner i samtlige 15 CC-programmer og mye sterkere integrasjon mellom desktop og mobile enheter. Alle endringer som gjøres på én plattform overføres umiddelbart og kan arbeides videre med på de andre. Det være seg fra PC til smarttelefonen eller visa versa, sier Anna Rose, nordisk markedssjef for Adobe Creative Cloud.

Adobe Creative Cloud 2015 er fullpakket med nye funksjoner og hastighetsforbedringer, inkludert:

  • CreativeSync: En ny intelligent teknologi som husker foretrukne fonter, pensler, bilder, filer, metadata m.m. Den synkroniserer disse på tvers av enheter, slik at man alltid har sine favorittverktøy for hånden, enten man åpner prosjektet på mobilen eller en desktop.
  • Artboards: En utmerket måte å designe brukeropplevelser og se hvordan de ser ut på forskjellige enheter på. I tillegg kommer en forhåndsversjon av Photoshop Design Space, spesielt myntet på designere av websider og apper.
  • Dehaze: En ny funksjon for Lightroom og Photoshop som fjerner tåke og dis fra bilder, inkl. undervannsbilder. Man kan også legge til Haze for å oppnå kunstneriske effekter.
  • Lummetri Color Panel: For fargekorrigeringer i Premiere Pro CC ved hjelp av intuitive og lett anvendelige kontrollverktøy, samt Morph Cut som gjør det lettere å glatte ut ‘jump cuts’.
  • Uninterrupted Preview: Gjør at man i After Effects CC kan foreta vesentlige endringer samtidig som man spiller av redigerte videoer. Nytt er også Character Animator, som via webcam registrerer ansiktsbevegelser, spiller inn dialog og legger til bevegelser i sanntid til en forhåndskonfigurert karakter.
  • Illustrator CC er nå 10 ganger raskere og mer nøyaktig enn CS6. Ved hjelp av en forsterket Mercury Performance Engine kan man f.eks. zoome jevnt, uten forsinkelser, opp til hele 64.000 prosent.
  • InDesign CC har også blitt dobbelt så raskt når man skal zoome, scrolle eller skifte side i komplekse dokumenter: Nå tillates også publisering og distribusjon med ett enkelt klikk.
  • Dreamweaver CC har nye funksjoner for responsiv design, slik at designere raskt kan lage og legge ut produksjonsklare sider skreddersydd til enhver skjermstørrelse.
  • Adobe Muse har nå direkte tilgang til fonter fra Typekit.

De nye versjonene av alle programmene er tilgjengelige fra i dag av (16. juni) og kan umiddelbart oppgraderes, noe som er gratis for eksisterende Creative Cloud-abonnenter.

Nye apper for Android og iOS
Nå kan også Android-brukere glede seg over apper som Brush, Shape, Color og Photoshop Mix. I tillegg lanseres en ny video-app for iPhone (Adobe Hue CC), som fanger opp lys- og fargeskjemaer som så kan overføres til Premiere Pro eller After Effects.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: