Trykking i Sverige førte til sen avis

PUBLISERT: 4 august 2015
OPPDATERT: 21 mars
vg_avishylle_390px
VG kom forsinket til butikkene etter at de begynte å trykke avisen i Sverige

– Det blir en sur start på dagen for mange når dagens VG er flere timer forsinket, det meldte Adressa i en artikkel i juli. VG ble i mange år trykket i Polaris Media sitt trykkeri på Heimdal, men trykkingen av avisen ble i midten av juni flyttet til Östersund i Sverige. Dette har ført til at avisen kommer senere til noen av avisutsalgene i Norge.

– Å flytte trykkingen er en stor endring distribusjonsmessig, og vi har hatt noen innkjøringsproblemer, sier redaksjonssjef for produksjon, Audun Solberg i VG til Adressa.

Det går frem av artikkelen at VG ikke har informert sine forhandlere om omleggingen av trykkingen, og personalet har derfor ikke hatt gode svar å komme med når kundene frustrert har etterspurt avisen. Tidligere ble avisen distribuert såpass tidlig at avisbunken gjerne lå foran inngangen i påvente av at butikkpersonalet kom på jobb før syv, men etter omleggingen foreligger ikke avisen i butikken før i ti-tiden, ifølge en medarbeider på Bunnpris.

VG er Norges største løssalgsavis og kjørte i sommer en annonsekampanje der de fokuserte på forsider med historisk viktige nyheter fra avisens 70-årige historie.

Kilde: Adressa

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag