Trykking i Sverige førte til sen avis

PUBLISERT: 4 august 2015
OPPDATERT: 21 mars
vg_avishylle_390px
VG kom forsinket til butikkene etter at de begynte å trykke avisen i Sverige

– Det blir en sur start på dagen for mange når dagens VG er flere timer forsinket, det meldte Adressa i en artikkel i juli. VG ble i mange år trykket i Polaris Media sitt trykkeri på Heimdal, men trykkingen av avisen ble i midten av juni flyttet til Östersund i Sverige. Dette har ført til at avisen kommer senere til noen av avisutsalgene i Norge.

– Å flytte trykkingen er en stor endring distribusjonsmessig, og vi har hatt noen innkjøringsproblemer, sier redaksjonssjef for produksjon, Audun Solberg i VG til Adressa.

Det går frem av artikkelen at VG ikke har informert sine forhandlere om omleggingen av trykkingen, og personalet har derfor ikke hatt gode svar å komme med når kundene frustrert har etterspurt avisen. Tidligere ble avisen distribuert såpass tidlig at avisbunken gjerne lå foran inngangen i påvente av at butikkpersonalet kom på jobb før syv, men etter omleggingen foreligger ikke avisen i butikken før i ti-tiden, ifølge en medarbeider på Bunnpris.

VG er Norges største løssalgsavis og kjørte i sommer en annonsekampanje der de fokuserte på forsider med historisk viktige nyheter fra avisens 70-årige historie.

Kilde: Adressa

Les videre

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Aksell styrker sin kapasitet sammen med Ricoh

Ricoh Norge kunngjør signeringen av en betydelig ny ordre med Aksell i forbindelse med Drupa-messen i Düsseldorf. Avtalen gjelder tonerpressen Ricoh Pro C9500 som ble lansert i fjor høst.
Ricoh Aksell

Bransjens beste ble kåret under EDP Awards

Under Drupa delte European Digital Press Association (EDP) ut sine årlige priser EDP Awards. Totalt fikk 24 vinnere tildelt en plakett i sju ulike kategorier. Benny Landa fikk utmerkelsen ”Lifetime Achievement Award” som ble utdelt for første gang.
edpawards02024-highres-32-1024x683

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676