CxF blir ny ISO-standard

PUBLISERT: 11 august 2015
OPPDATERT: 11 august

Komiteen som vedtar de globale grafiske standardene, ISO TC130, har vedtatt å implementere X-Rites Color Exchange Format v3 (CxF) som en ny ISO standard. Den nye standarden kommer til å hete ISO 17972-1:2015.

Standarden gir bransjen en presis og effektiv måte å kommunisere farger på, hele veien gjennom produksjonsprosessen. X-Rite har stilt teknologien til rådighet for ISO og uten noen begrensninger i support og utvikling.

X-Rite understøtter ISO’s mål om å harmonisere de tekniske spesifikasjonene for produkter og utstyr, som gjør prosessene omkring farger mer pålitelige og effektive.

CxF-formatet er definert på helt åpen måte, som sikrer at alle aspekter omkring farger kan kommuniseres meningsfylt, og at fremtidige utviklinger kan implementeres.

– Fysisk korrekte farger er en kritisk komponent i dagens grafiske workflow, sier Ray Cheydler fra X-Rite.
– Med CxF v3 og nå ISO CxF har vi en internasjonal standard for utveksling av fargeinformasjon inklusive måledata, måleomstendigheter og andre metadata. Det får stor betydning for alle i forsyningskjeden, helt fra varemerkeeier til trykker.

Du kan laste ned CxF-standarden fra ISO-organisasjonens nettsted her.

Les videre

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

swissQprint gir 3 års garanti – uten dyrere pris

swissQprint viste ingen produktnyheter på Fespa, men kunne fortelle at de nå har tre års garanti på alle sine printere - uten ekstra kostnad.
SQP

Et verktøy til alle prosesser i skiltfirmaet

Det belgiske programvareselskapet Dataline Solutions har utviklet den modulære programvaren Multiline for å administrere alle funksjonene til et skiltfirma, eller et hvilket som helst annet grafisk firma.
Jef_Stoffels

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1