CxF blir ny ISO-standard

Komiteen som vedtar de globale grafiske standardene, ISO TC130, har vedtatt å implementere X-Rites Color Exchange Format v3 (CxF) som en ny ISO standard. Den nye standarden kommer til å hete ISO 17972-1:2015.

Standarden gir bransjen en presis og effektiv måte å kommunisere farger på, hele veien gjennom produksjonsprosessen. X-Rite har stilt teknologien til rådighet for ISO og uten noen begrensninger i support og utvikling.

X-Rite understøtter ISO’s mål om å harmonisere de tekniske spesifikasjonene for produkter og utstyr, som gjør prosessene omkring farger mer pålitelige og effektive.

CxF-formatet er definert på helt åpen måte, som sikrer at alle aspekter omkring farger kan kommuniseres meningsfylt, og at fremtidige utviklinger kan implementeres.

– Fysisk korrekte farger er en kritisk komponent i dagens grafiske workflow, sier Ray Cheydler fra X-Rite.
– Med CxF v3 og nå ISO CxF har vi en internasjonal standard for utveksling av fargeinformasjon inklusive måledata, måleomstendigheter og andre metadata. Det får stor betydning for alle i forsyningskjeden, helt fra varemerkeeier til trykker.

Du kan laste ned CxF-standarden fra ISO-organisasjonens nettsted her.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: