Efi vokser ved oppkjøp

PUBLISERT: 11 august 2015
OPPDATERT: 11 august
home_reggiani_renoir-1
Efi tar seg inn på tekstil- og storformatmarkedene

Reggiani Macchine ble i sommer kjøpt opp av Efi, som med dette har tatt seg inn på markedet for inkjet-tekstiltrykk. Reggiani, som nå rebrandes til Efi Reggiani, er en teknologileverandør med base i Italia, og har i løpet av de siste 60 årene arbeidet innen heldekkende industrielle løsninger for tekstilproduksjon.
Reggianis inkjetskriver fungerer med vannbasert dispersjonsblekk, pigmentblekk, reaktivt blekk og syreblekk, og de anvendes til blant annet mote- og møbeltekstiler. Firmaet har kunder i over 120 land og distributører i over 40.
– Tilskuddet av Reggiani og deres «Made in Italy»-tekstiltrykkteknologi kommer til å drive fortsatt vekst innen industriell tekstil, og dessuten gjøre det mulig for Efis kunder å gå inn på markedet for soft signage med Reggianis vannbaserte industrielle inkjetskriver, sier Efis administrerende direktør Guy Gecht.

For å øke sitt utvalg har Efi også kjøpt Matan – en leverandør av storformatskrivere og andre industrielle printløsninger med fokus på storformat, trafikkskilting og signprodukter. Matan Digital Printers har eksistert i over 20 år og kommer nå til å være en del av Efis inkjet-portefølje.
– Oppkjøpet gir Efi et enda bredere utvalg av produkter, sier Gecht. Matans sterke FoU-kompetanse kommer til ytterligere å påskynde Efis inkjet-innovasjon, og de fyller en viktig plass i Efis portefølje.
Det Israelbaserte Matan går inn i Efi med omkring 70 ansatte. Hanan Yosefi, tidligere konsernsjef for Matan Digital Printers, kommer til å fortsette hos Efi som vise styreleder og general manager.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324