Grafisk Digital investerer i Ricohs flaggskip Pro C9110

PUBLISERT: 25 august 2015
OPPDATERT: 25 august

Ricoh Pro C9110

Grafisk Digital er en av landets ledende printsentraler. Derfor er de avhengig av en moderne maskinpark med høy kapasitet. I juni ble det kjent at de har kjøpt inn en Ricoh Pro C9110.

– Hovedårsaken til denne investeringen er høyere produksjonskapasitet og vesentlig forbedret utskriftskvalitet, sier daglig leder i Grafisk Digital, Odd Lygren. – Vi opplever for tiden vekst, og en Pro C9110 vil øke konkurransekraften vår betydelig.

Grafisk Digital har i dag tre Ricoh Pro 1357 og to Pro C901 som totalt har produsert 82 millioner utskrifter.

– Vi gleder oss over muligheten til å installere vårt nye flaggskip ved siden av eksisterende Ricoh-maskiner. Grafisk Digital beveger seg nå inn i «Heavy Production»-segmentet, hvor Pro C9110 kjører opptil 150 A4-trykk per minutt, uavhengig av papirvekt. Vi ser frem til å fortsette det gode samarbeidet vi har hatt med Grafisk Digital siden vår første installasjon i 2011, sier Gunnar Johannesen, National Account Manager i Ricoh Norge.

Avansert teknologi for høy effektivitet

Ricoh opplever stor interesse og etterspørsel etter sitt nye flaggskip Pro C9110. Modellen inngår i et segment der Ricoh ikke tidligere har hatt egenproduserte løsninger. Dette segmentet har vært dominert av HP Indigo, Xerox iGen og sist men ikke minst Kodak Nexpress, som Ricoh for øvrig fortsatt vil være leverandør av i Norge.

– Pro C 9110, eller Andromeda, har et anbefalt gjennomsnittsvolum på 1 million trykk per måned, men håndterer fint opptil 1,8 millioner trykk per måned, forteller Kurt Bye, salgssjef for produksjonstrykk i Ricoh Norge.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324