Zünd introduserer automatisk verktøybytte

PUBLISERT: 25 august 2015
OPPDATERT: 25 august

Zuend_ARC-300x180

Under mottoet ”Your first choice in digital cutting” lanserer sveitsiske Zünd nå automatisk bytte av fresebits, Automatic Router bit Changer, ARC, til en multifunksjons skjære- og fresemaskin.

ARC omfatter et magasin med plass til åtte fresebits etter eget valg. Herfra velges automatisk det rette fresebit avhengigt av hvilket materiale som skal freses. Operatøren slipper dermed å måtte holde rede på sine bits. Systemet sikrer at det korrekte fresebit anvendes til det materialet det er lagd for, hvilket både medfører bedre fresekvalitet og lengre levetid for fresebits.

Det er dessuten tidsbesparende for operatøren, som ikke lenger skal bytte fresebit manuelt. Det kan være ved skifting fra en jobb til en annen, men spesielt ved jobber som krever flere forskjellige freseprosesser. Det kan eksempelvis være en akrylplate, som både skal graveres, freses ut og ha polert kantene. Dette krever tre forskjellige fresebits, og dermed tre manuelle skift. Med ARC kjøres hele jobbet i en prosess.

Foruten muligheten til å bestille ARC til nye maskiner, kan eksisterende Zünd G3-installasjoner også påkostes ARC som en oppgradering.

På den danske Sign & Print messen i Odense demonstreres ARC’en for første gang i Skandinavia. På messen demonstreres også tandemfunksjon, som øker produktiviteten markant, idet maskinen aldri står stille. Operatøren kan skifte ark i en sone, mens maskinen skjærer i den andre sonen.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik