Amedia Trykk valgte DCOS til retrofit

amedialogoAmedia Trykk har 7 heleide og 3 deleide trykkerier. Konsernets hovedkontor ligger i Lillestrøm og der ligger også det største produksjonsanlegget.

I forbindelse med en trykkeriutredning om fremtidens produksjon som ble sluttført i 2014 besluttet Amedia å bygge ut og fremtidssikre sin GOSS UNIVERSAL presse i Lillestrøm. Pressen som opprinnelig bestod av seks trykketårn og en fals, skulle kompletteres med ytterligere to brukte trykketårn og en fals fra trykkeriet i Stokke som sto foran nedleggelse.

Pressen i Lillestrøm var tidligere utstyrt med EAE styresystem og pressen i Stokke med Honeywell styresystem. For å fremtidsikre anlegget fra et reservedel- og supportståsted og samtidig øke produktiviteten valgte man å satse på ett nytt styresystem og valget falt på DCOS Sweden AB som helhetsleverandør av pressens utbygging og retrofit av styresystem.

– En sterk grunn til at vi valgte DCOS er deres support, vi har deres systemer på flere av våre trykkerier og føler oss veldig trygge med dem som leverandør. DCOS har robuste og tydelige systemløsningar basert på standardkomponenter og det er selvsagt veldig positivt etter mitt syn, sier Trond Christensen, vedlikeholdssjef hos Amedia Trykk.
Prosjektet ble igangsatt i desember i fjor og ble avsluttet i juni i år, en periode der pressen har vært i full produksjon hele tiden.

Uventet miljø- og tidsgevinst
– Prosjektet har løpt parallellt med utbygging av pakkesalen, sier Driftsdirektør Morten Kringler. – Det er alltid en utfordring å utføre denne typen prosjekt i en tid når vårt belegg på pressene har økt betraktelig ettersom vi har lagt ned et trykkeri. Men vi er veldig fornøyd med utførelsen og kan nå se en betraktelig makulaturbesparelse gjennom det nye styresystemet. Det hadde vi ikke kalkulert med men det er selvsagt veldig positivt og tidsbesparende.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: