Amedia Trykk valgte DCOS til retrofit

PUBLISERT: 1 september 2015
OPPDATERT: 1 september

amedialogoAmedia Trykk har 7 heleide og 3 deleide trykkerier. Konsernets hovedkontor ligger i Lillestrøm og der ligger også det største produksjonsanlegget.

I forbindelse med en trykkeriutredning om fremtidens produksjon som ble sluttført i 2014 besluttet Amedia å bygge ut og fremtidssikre sin GOSS UNIVERSAL presse i Lillestrøm. Pressen som opprinnelig bestod av seks trykketårn og en fals, skulle kompletteres med ytterligere to brukte trykketårn og en fals fra trykkeriet i Stokke som sto foran nedleggelse.

Pressen i Lillestrøm var tidligere utstyrt med EAE styresystem og pressen i Stokke med Honeywell styresystem. For å fremtidsikre anlegget fra et reservedel- og supportståsted og samtidig øke produktiviteten valgte man å satse på ett nytt styresystem og valget falt på DCOS Sweden AB som helhetsleverandør av pressens utbygging og retrofit av styresystem.

– En sterk grunn til at vi valgte DCOS er deres support, vi har deres systemer på flere av våre trykkerier og føler oss veldig trygge med dem som leverandør. DCOS har robuste og tydelige systemløsningar basert på standardkomponenter og det er selvsagt veldig positivt etter mitt syn, sier Trond Christensen, vedlikeholdssjef hos Amedia Trykk.
Prosjektet ble igangsatt i desember i fjor og ble avsluttet i juni i år, en periode der pressen har vært i full produksjon hele tiden.

Uventet miljø- og tidsgevinst
– Prosjektet har løpt parallellt med utbygging av pakkesalen, sier Driftsdirektør Morten Kringler. – Det er alltid en utfordring å utføre denne typen prosjekt i en tid når vårt belegg på pressene har økt betraktelig ettersom vi har lagt ned et trykkeri. Men vi er veldig fornøyd med utførelsen og kan nå se en betraktelig makulaturbesparelse gjennom det nye styresystemet. Det hadde vi ikke kalkulert med men det er selvsagt veldig positivt og tidsbesparende.

Les videre

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

swissQprint gir 3 års garanti – uten dyrere pris

swissQprint viste ingen produktnyheter på Fespa, men kunne fortelle at de nå har tre års garanti på alle sine printere - uten ekstra kostnad.
SQP

Et verktøy til alle prosesser i skiltfirmaet

Det belgiske programvareselskapet Dataline Solutions har utviklet den modulære programvaren Multiline for å administrere alle funksjonene til et skiltfirma, eller et hvilket som helst annet grafisk firma.
Jef_Stoffels

Siste nytt

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12