AIT Oslo AS og Bjerch Trykkeri AS slår seg sammen

PUBLISERT: 8 september 2015
OPPDATERT: 21 mars

ait_bjerchDe to tradisjonsrike grafiske bedriftene har inngått en avtale om sammenslåing under det nye navnet Ait Bjerch AS.

– Vi har et ønske om å bygge videre på det gode fundamentet begge bedriftene har skapt,sier Nicolai Rasch, styreformann i AIT Oslo AS og Bjerch Trykkeri AS. – Vi har stor tro på produktene Bjerch Trykkeri leverer og AIT Oslo sin digitale bokproduksjon. Sammen vil vi bli en slagkraftig og effektiv digital produksjonsenhet, med en aktiv og dyktig stab. Fokuset i tiden fremover vil bli å utvikle det digitale bokmarkedet ytterligere, samt videreutvikle nye tilhørende produkter til selskapets kunder. Sammenslåingen er etter vår mening et eksempel på de fantastiske mulighetene som byr seg når to bedrifter med mye av den samme kulturen finner gode løsninger sammen. Selv om bedriftene i dag produserer forskjellige grafiske produkter ser vi på dette som en perfekt løsning for begge bedriftene, avslutter Rasch.

Bjerch Trykkeri AS som ble grunnlagt i 1881 er en av landets eldste grafiske bedrifter. AIT Oslo AS ble etablert og eiet av det tradisjonsrike Aktietrykkeriet i Trondhjem som ble grunnlagt i 1887.

I forbindelse med sammenslåingen vil Bjerch Trykkeri AS og AIT Oslo AS fusjoneres til et selskap. Det nye navnet vil bli Ait Bjerch AS. Den formelle fusjonsprosessen vil finne sted 1/1-16 Totalt vil de bli 18 ansatte med en omsetning på ca. 32 MNOK. Ait Bjerch AS vil ha produksjon og kontor i Stålfjæra 16, og forventer at flytteprosessen er gjennomført i løpet av september.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324