AIT Oslo AS og Bjerch Trykkeri AS slår seg sammen

PUBLISERT: 8 september 2015
OPPDATERT: 21 mars

ait_bjerchDe to tradisjonsrike grafiske bedriftene har inngått en avtale om sammenslåing under det nye navnet Ait Bjerch AS.

– Vi har et ønske om å bygge videre på det gode fundamentet begge bedriftene har skapt,sier Nicolai Rasch, styreformann i AIT Oslo AS og Bjerch Trykkeri AS. – Vi har stor tro på produktene Bjerch Trykkeri leverer og AIT Oslo sin digitale bokproduksjon. Sammen vil vi bli en slagkraftig og effektiv digital produksjonsenhet, med en aktiv og dyktig stab. Fokuset i tiden fremover vil bli å utvikle det digitale bokmarkedet ytterligere, samt videreutvikle nye tilhørende produkter til selskapets kunder. Sammenslåingen er etter vår mening et eksempel på de fantastiske mulighetene som byr seg når to bedrifter med mye av den samme kulturen finner gode løsninger sammen. Selv om bedriftene i dag produserer forskjellige grafiske produkter ser vi på dette som en perfekt løsning for begge bedriftene, avslutter Rasch.

Bjerch Trykkeri AS som ble grunnlagt i 1881 er en av landets eldste grafiske bedrifter. AIT Oslo AS ble etablert og eiet av det tradisjonsrike Aktietrykkeriet i Trondhjem som ble grunnlagt i 1887.

I forbindelse med sammenslåingen vil Bjerch Trykkeri AS og AIT Oslo AS fusjoneres til et selskap. Det nye navnet vil bli Ait Bjerch AS. Den formelle fusjonsprosessen vil finne sted 1/1-16 Totalt vil de bli 18 ansatte med en omsetning på ca. 32 MNOK. Ait Bjerch AS vil ha produksjon og kontor i Stålfjæra 16, og forventer at flytteprosessen er gjennomført i løpet av september.

Les videre

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

WERA starter det nye året med ny ledelse

Reklame, trykkeri- og kommunikasjonshuset WERA i Telemark rokerer i ledelsen og tar sats inn i 2024. Det betyr at tidligere daglig leder Kjersti Hole Haatveit overrekker stafettpinnen til Dag Brekke-Rasmussen.
Wera bild

Siste nytt

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

Landets kanskje viktigste trykkeri er modernisert

Universitet i Oslo (UiO), med over 27 000 studenter og 6 600 ansatte, rommer ikke bare en institusjon for læring – men også et avgjørende trykkeri. Det lille, men betydningsfulle, og svært effektive Grafisk senter har i samarbeid med Canon gjennomført en omfattende moderniseringsprosess med fokus på kvalitet, bærekraft og effektivitet.
Trykkeriet UiO-kopi