Canons nye imagePRESS gir 100 sider i minuttet

PUBLISERT: 9 september 2015
OPPDATERT: 9 september
Canons nye imagePRESS C10000VP
Canons nye imagePRESS C10000VP

– Canon Europa lanserte 8. september en ny toppserie – imagePRESS C10000VP, som kommer for salg i oktober. Dette er selskapets første digitale fargemaskin som klarer å produsere 100 sider i minuttet.

Høyere produksjonsvolum uten kvalitetstap er etterspurt i bransjen. Canon mener at C10000VP-serien etablerer en ny standard når det gjelder trykkvalitet og effektivitet ved å introdusere tekniske nyvinninger som gir høyere produksjonskapasitet, pålitelig fargestabilitet og en enda mer nøyaktig registreringskontroll, i tillegg til mer fleksibel mediehåndtering og etterbehandling.

Den nye flaggskipmodellen bygger videre på imagePRESS-serien som siden lanseringen i 2006 har opparbeidet seg et godt rykte som produksjonsmaskin både med tanke på pålitelighet og kvalitet. Det er per i dag installert over 40 000 imagePRESS-fargemaskiner på verdensbasis, og det er solgt over 2 000 enheter bare av C800-serien i Europa siden lanseringen for et drøyt år siden (siden juli 2014), opplyser Canon.

imagePRESS C10000VP
Maskinen kan produsere opptil 100 sider i minuttet på alle papirtyper opp til 350 g/m², og takler blandede medier, inkludert spesialmedier som syntetisk utskriftsmateriell. CV-toneren (Consistently Vivid) skal gi bedre overføringseffektivitet, lavere fikseringstemperatur og enestående bildekvalitet, også på strukturert papir. En ny luftkompressor gjør maskinen i stand til også å skrive ut på tynt, bestrøket papir ned til kun 70 g/m².

imagePRESS C10000VP har en rekke muligheter for etterbehandling, blant annet en ny profesjonell hulleenhet som støtter enda flere mediestørrelser, og en ny integrert funksjon for falsing. Man har valgbare digitale RIP-kontrollere, som Canons PRISMAsync eller nye EFI Fiery FS200.

imagePRESS C10000VP er utstyrt med samme CV-toner og 32-strålers VCSEL-teknologi (Vertical Cavity Service Emitting Laser) som imagePRESS C800-serien, og leverer en utskriftsoppløsning på 2 400 x 2 400 dpi og skarp utskriftskvalitet.

En ny fremkallingsenhet sørger for fargestabilitet, også ved produksjon av større opplag. Dette forbedres ytterligere av en ny teknologi kalt Multi Density Adjustment, som betyr korrigering av fargetetthet i sanntid og en integrert spektroskopisk sensor for daglig fargekalibrering.

Et ekstra overføringsbelte gir bedre kontroll over registrering, samt en ny Simple Registration Control-teknologi som sørger for å optimalisere produktiviteten ved hjelp av raskere og enklere registreringsjusteringer.

– Optimalisert produktivitet er helt avgjørende for dagens trykksakstilbydere, og de trenger en løsning de kan stole på at leverer enestående bildekvalitet, forutsigbar fargestabilitet og nøyaktig registrering uavhengig av trykkmedie og uten at det går på bekostning av hastigheten. Nye imagePRESS C10000VP oppfyller alle disse kriteriene, sier Bjørn Frantsen, Product Marketing Manager, Professional Print i Canon Norge.

– Gjennom Canons mange nyvinninger i imagePRESS-serien, har enhetene spilt en sentral rolle og gjort det mulig for kundene å utnytte veksten i fargeproduksjonsmarkedet. Det nye flaggskipet imagePRESS C10000VP leder nå an i en imponerende produktportefølje og er et tydelig bevis på Canons kontinuerlige arbeid for å imøtekomme kundenes behov. Den nye modellen er et utmerket valg både for kunder som har økt utskriftsvolumene med imagePRESS-serien og nå ønsker å ta neste steg innen fargeproduksjon av høy kvalitet, og for andre utskriftsleverandører som ønsker å dra fordeler av endringene i markedsetterspørselen, avslutter Frantsen.

imagePRESS C10000VP kommer for salg i oktober 2015 og får sin europeiske debut på Canon EXPO i Paris senere i år.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324