Schibsted Trykk Flesland legges ned

Styret i Schibsted Trykk AS besluttet fredag å legge ned Schibsted Trykk Flesland med virkning fra 1. januar 2016. Det er mindre enn et år siden mediekonsernet bestemte seg for å avvikle Schibsteds trykkeri i Kristiansand og flytte trykkingen av blant annet Fædrelandsvennen, Lister og Lindesnes Avis til Stavanger. Den nye nedleggelsen betyr at man går fra to til ett trykkerier i Bergensområdet, og hele porteføljen overføres til Schibsted Trykk Bergen i Drotningsvik.

– Schibsted Trykk jobber kontinuerlig med kostnadsreduksjoner og nedskalering av produksjonskapasitet i alle våre trykkerier som respons til et vedvarende fall i papiravisproduksjonen, sier Harald Jacobsen, styreleder i Schibsted Trykk AS. Særlig i Bergensområdet har vi nå en betydelig overkapasitet. For å sikre lønnsom drift i trykkeriene samt lavest mulige enhetskostnader har styret bestemt å overføre produksjonsporteføljen på Flesland til Schibsted Trykk Bergen, avslutter Jacobsen.

Etter nedleggelsen av Flesland-trykkeriet sitter Schibsted igjen med tre datterselskaper i trykkeribransjen: Schibsted Trykk Oslo, Schibsted Trykk Stavanger og Schibsted Trykk Bergen. Schibsted Trykk er Norges største trykkerikonsern med ca. 360 medarbeidere og omsetning på ca. en milliard norske kroner.

– Det vil umiddelbart bli innkalt til drøftinger med representanter for de ansatte på Flesland med tanke på sluttpakker og avviklingsplan, heter det i en pressemelding.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *