Schibsted Trykk Flesland legges ned

PUBLISERT: 15 september 2015
OPPDATERT: 21 mars

Styret i Schibsted Trykk AS besluttet fredag å legge ned Schibsted Trykk Flesland med virkning fra 1. januar 2016. Det er mindre enn et år siden mediekonsernet bestemte seg for å avvikle Schibsteds trykkeri i Kristiansand og flytte trykkingen av blant annet Fædrelandsvennen, Lister og Lindesnes Avis til Stavanger. Den nye nedleggelsen betyr at man går fra to til ett trykkerier i Bergensområdet, og hele porteføljen overføres til Schibsted Trykk Bergen i Drotningsvik.

– Schibsted Trykk jobber kontinuerlig med kostnadsreduksjoner og nedskalering av produksjonskapasitet i alle våre trykkerier som respons til et vedvarende fall i papiravisproduksjonen, sier Harald Jacobsen, styreleder i Schibsted Trykk AS. Særlig i Bergensområdet har vi nå en betydelig overkapasitet. For å sikre lønnsom drift i trykkeriene samt lavest mulige enhetskostnader har styret bestemt å overføre produksjonsporteføljen på Flesland til Schibsted Trykk Bergen, avslutter Jacobsen.

Etter nedleggelsen av Flesland-trykkeriet sitter Schibsted igjen med tre datterselskaper i trykkeribransjen: Schibsted Trykk Oslo, Schibsted Trykk Stavanger og Schibsted Trykk Bergen. Schibsted Trykk er Norges største trykkerikonsern med ca. 360 medarbeidere og omsetning på ca. en milliard norske kroner.

– Det vil umiddelbart bli innkalt til drøftinger med representanter for de ansatte på Flesland med tanke på sluttpakker og avviklingsplan, heter det i en pressemelding.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324