Nytt klebemateriale

truecut_adhesive

Det omfattende utvalget av limteknologier fra Avery Dennison er nå utvidet med TrueCut ™ – en ny hefteteknologi spesielt for papir. TrueCut-teknologien skal utgjøre store forbedringer med konverteringshastigheten og fester seg bedre på både papp og under lave temperaturer, ifølge produsenten. – Etikettprodusenter vil umiddelbart vil kunne se fordelene med det nye limet, mener Jan ‘t Hart, global direktør for papir og VI hos Avery Dennison. – Limet gir opp til 100% høyere konverteringshastighet sammenlignet med industristandarder og kan minimere eller noen ganger helt eliminere oppsettiden mellom ruller. Andre fordeler er færre pauser og en kortere «tid til å feste» (med en tredelt forbedring kontra et eksisterende alternativ).

Produsenten sier at TrueCut-teknologien vil redusere produksjonskostnader på grunn av sin enestående stabilitet i pressen. Ruller kan skiftes hurtig, nesten uten justeringer når de byttes. Limets konsistens og pålitelighet gir målbare besparelser og ekstra kapasitet uten ekstra kostnader, mener produsenten. Mellomrommet mellom etikettene kan også gjøres mindre for å generere mindre avfall.

Jan ‘t Hart legger til at denne nye limet muliggjør et bredere spekter av bruksområder: – Etikettenes sluttbrukere vil oppleve bedre ytelse med variabel informasjon og logistikkprogrammer takket være den økte heftegraden på papp. Limet er kompatibel med den europeiske næringsmiddelforskriften 1935/2004 / EC, samt den tyske Anbefalingen (BfR) XIV, og kan trygt stå i direkte kontakt med tørre, fuktige og fete matvarer. Sammen med bedre hefteevne ved lavere temperaturer kommer denne nyvinningen til å hevde seg innen næringsmiddelsegmentet.

TrueCut-teknologien vil demonstreres på Avery Dennisons stand på Labelexpo i Brüssel som starter i dag.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: