Norske bokbinderiers fremtid

Grafisk Bransjeforening melder at norske bokprodusenter deltok på årets møte i bokbindergruppen i Intergraf ble i München, hvor en workshop ble igangsatt omkring bøker, trykkerier og bokbinderier i fremtiden.
Sammen med deltagere fra Sverige, Danmark, Tyskland, Nederland, Ungarn, Latvia, Finland, Polen, Spania, Tyrkia, England stilte Norge denne gangen med hele ti deltakere, takket være et pågående prosjekt med Bokbinderiet Johnsen, 07 Media, Merkur trykk, Universitetsforlaget og Aschehoug forlag. Prosjektet går på å se på muligheter til å beholde noe mer av bokinnbinding i Norge, forteller leder av bokbindergruppen i Grafisk bransjeforening Stein Julius Johansen i Julius. Ørenberg Bokbinderi.

Konklusjonene man kom frem til synes å ha vært at opplagene nok blir mindre, samtidig som antall titler vil øke. Bokens død ble også avfeid i overskuelig fremtid, selv om dette betyr sameksistens med de elektroniske variantene.

Les mer hos Grafisk Bransjeforening.

 

Tags: ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: