Norske bokbinderiers fremtid

PUBLISERT: 6 oktober 2015
OPPDATERT: 6 oktober

Grafisk Bransjeforening melder at norske bokprodusenter deltok på årets møte i bokbindergruppen i Intergraf ble i München, hvor en workshop ble igangsatt omkring bøker, trykkerier og bokbinderier i fremtiden.
Sammen med deltagere fra Sverige, Danmark, Tyskland, Nederland, Ungarn, Latvia, Finland, Polen, Spania, Tyrkia, England stilte Norge denne gangen med hele ti deltakere, takket være et pågående prosjekt med Bokbinderiet Johnsen, 07 Media, Merkur trykk, Universitetsforlaget og Aschehoug forlag. Prosjektet går på å se på muligheter til å beholde noe mer av bokinnbinding i Norge, forteller leder av bokbindergruppen i Grafisk bransjeforening Stein Julius Johansen i Julius. Ørenberg Bokbinderi.

Konklusjonene man kom frem til synes å ha vært at opplagene nok blir mindre, samtidig som antall titler vil øke. Bokens død ble også avfeid i overskuelig fremtid, selv om dette betyr sameksistens med de elektroniske variantene.

Les mer hos Grafisk Bransjeforening.

 

Les videre

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik