Adobe integrerer bedre med Dropbox

PUBLISERT: 13 oktober 2015
OPPDATERT: 13 oktober

Av de mange skybaserte tjenestene som er tilgjengelig på markedet, har nok Dropbox vunnet mest terreng. Nå lanserer Adobe tettere integrasjon mellom sine PDF-filer og den populære skytjenesten.

Adobe og Dropbox har inngått et samarbeid med formål å gjøre det enklere for både enkeltpersoner og virksomheter å arbeide med digitale dokumenter, være seg på jobben, hjemme eller på reise.

Adobes Acrobat Document Cloud (DC) og Acrobat Reader benyttes på over en milliard PCer og mobile enheter verden over, og PDF er det mest utbredte filformatet på dokumenter i Dropbox.

Nå kan alle Acrobat-brukere enkelt få tilgang til PDF-filer lagret i Dropbox. Samtidig kan Dropbox-brukere åpne, redigere og lagre endringer i PDF-filer i Dropbox-appen for iOS eller Android eller på Dropbox’ hjemmesider. Samarbeidet mellom Adobe og Dropbox skaper store fordeler for alle som bruker mobile enheter, siden man nå kan fullføre arbeidet raskt, enkelt og uavhengig av sted.

– Vårt samarbeid med Dropbox vil hjelpe brukere av Adobe DC og mennesker over hele verden til å arbeide mer effektivt med dokumenter når det passer dem. Adobe har mer enn 20 års erfaring med sikker digital dokumenthåndtering, og Dropbox er markedets mest enkle og effektive samarbeidsplattform med over 400 millioner brukere, sier Jes Schyum, nordisk kommunikasjonssjef i Adobe.

Nye funksjoner 

Samtidig melder Adobe at de lanserer nye eSign-funksjoner i Adobe DC som gjør det enda enklere å signere og behandle dokumenter digitalt. Nyhetene adresserer et kraftig voksende marked. Ifølge Forrester Research forventes antall digitale signaturer å vokse med 350 prosent fra 2014 og nå totalt 754 millioner i 2017.

Blant oppdateringene er visuelle drag-&-drop-funksjoner i Workflow Designer, som sikrer konsistent underskrift ved å tilby en rekke faste maler. Med en ‘send agreement’-funksjon kan man redigere i dokumenter som allerede er sendt og «på vei», noe som kan være en fordel hvis man f.eks. har lagt ved feil dokument i mailen.

I tillegg oppdateres appen Adobe eSign Manager DC med en rekke funksjoner, bl.a. Signatur Capture, hvor man med mobilkameraet kan ta bilde av sin håndskrevne signatur og deretter bruke den digitalt. I tillegg kan Adobe DC nå integreres med Workday, Salesforce og Ariba for enklere og raskere e-signatur i eksisterende IT-systemer innen f.eks. HR, salg og innkjøp. Adobes eSign-funksjoner oppfyller alle EU-krav.

Integrasjonen mellom Adobe og Dropbox vil gi:

· Tilgang til og rask deling av filer – Med noen få klikk i gratis-appen Acrobat Reader eller Acrobat DC på PCen kan brukere se og redigere PDF-filer lagret i Dropbox. Alle endringer i filer blir automatisk lagret i Dropbox og kan deles ved hjelp av en Dropbox-link eller en delt mappe.

· Enklere redigering og samarbeid – Med Adobes apper kan alle åpne, redigere, markere eller kommentere i dokumentet mens de er på farten, og dele nye versjoner direkte fra Dropbox.

· Synkronisere dokumenter uansett sted – PDF-filer og endringer gjort i Adobe-appene er alltid synkronisert med Dropbox, enten man jobber fra mobilen, nettbrettet eller PCen.

Tilgjengelighet

Fra og med i dag kan brukere over hele verden legge til sin Dropbox-konto i Acrobat DC eller Acrobat Reader. iOS-integrasjonene mellom Acrobat Reader og Dropbox vil bli tilgjengelig i løpet av de kommende månedene, mens Android og web-integrasjonen kommer i 2016. De nye eSign-funksjonalitetene vil være tilgjengelige fra begynnelsen av november til begynnelsen av 2016.

Les videre

Cloudlab vil hjelpe trykkeriene med netthandel

Tyske Cloudlab Solutions er en etablert leverandør av web-to-print løsninger innen både trykk og emballasje. Med den nye versjonen X3 tar selskapet i bruk KI når det gjelder blant annet design og prissetting.
Cloudlab-1024x683

Programvaresamarbeid for bedre flyt

ECO3 og eProductivity Software (ePS) har inngått et strategisk partnerskap med mål om å ta automatiseringen hos trykkeriene til neste nivå.
ECO3-ePS-1024x684

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676