Canon Expo 2015

PUBLISERT: 20 oktober 2015
OPPDATERT: 20 oktober

canon_expo2015

Canon holdt i forrige uke EXPO 2015 Paris. Dette globale arrangementet finner sted en gang hvert femte år, og her løfter selskapet på sløret angående sine strategiske prioriteringer og viser frem sine nyeste teknologier i bildebehandlingsverden.

På EXPO 2 015 ønsket Canon å demonstrere hvordan bildeverden er i rask utvikling i lys av ‘The Internet of Things «. I fremtiden vil nesten alt være koplet sammen via mobile enheter. Disse er avhengige av de innebygde kameraer eller sensorer og den informasjonen de genererer. Som et resultat spår Canon at «The Internet of Things» i stor grad vil være avhengig av «The Imaging of Things».

For å kunne levere nye muligheter i bildeverden bygger Canon derfor et «nettverk av Canon-selskaper’- et økosystem som er utformet for å utnytte de innovative og kreative talentene fra ulike regioner.

– Det er min store glede å ønske våre verdsatte partnere og kunder velkommen til Paris i dag, og for å kunne forklare min visjon for en fremtid for Canon, med både regionalt selvstyre og internasjonalt samarbeid, sa Fujio Mitarai, styreformann og CEO, Canon Inc. før Expo ble satt i gang.

I det nye nettverket av selskaper vil hvert regionale hovedkvarter ikke bare være ansvarlig for lokal forskning og utvikling og produksjon, men også for service og støtte tilpasset sitt marked. Europa vil fokusere på print og videoovervåkning via nettverk (NVS), og Canon har allerede engasjert seg i dette med ledende selskaper i disse bransjene som Océ, Axis og Milestone Systems. Mens selskapets kameraer drar nytte av Canons globale omdømme, er Canon nå også verdens største innen utskrift og systemer for nettverksovervåkning.

Rokus van Iperen, President og CEO, Canon Europa, Midtøsten og Afrika, la til: – Vi er begeistret over de omfattende mulighetene dette skiftende landskapet tilbyr, og vi tror at hvert bilde i fremtiden skal ha en forbindelse til Canon. Enten du tar, lagrer, redigerer eller skriver ut et bilde, så vil vi være en medvirkende faktor til dette, og vi bygger selskaper for å kunne gjøre dette.

Canon vil fortsette å dra nytte av sin sterke posisjon i sine hovedmarkeder og for å drive fremtidig vekst i EMEA i områder som:

  • NVS – Kombinasjonen av Canon, Axis og Milestone bringer sammen komplementære teknologier og løsninger for å møte samfunnets økende behov for videoovervåkning. Nye løsninger som intelligente og svært sensitive nettverkskameraer med ultratelelinse ble vist frem på EXPO og demonstrerte potensialet i sikkerhetsbransjen og andre bransjer
  • 3D-utskrift – Som et første skritt i denne nye lovende markedet, har Canon samarbeidet med 3D Systems i Europa. For kunder innen industri, arkitektur, utdanning og ingeniørvirksomhet, vil Canon levere løsninger som gir en smart samspill mellom data, bildefangst og output.
  • Graphic Arts – Canon fortsetter å investere i digitale utskriftsteknologier, slik at du kan skrive ut mer komplekse applikasjoner on demand på en lønnsom måte. For å illustrere dette var Océ Colorwave 910, den raskeste digitale storformat fargeskriveren på markedet på EXPO for å demonstrere rask fargeutskrift av plakater.
  • B2B løsninger og tjenester – Canons B2B løsninger er utviklet for å møte behovene til spesifikke kundevertikaler som finans, forsikring, industri eller helse. På EXPO demonstrerte Canon hva som er mulig med dokumenthåndtering, data management og markedsføring, kommunikasjon og ledelse gjennom Systems PRISMAdirect. De viste hvordan de optimaliserte arbeidsprosesser for å effektivisere produksjonen.
  • Digitale tjenester for forbrukere – Canon utvikler og designer et økosystem av produkter og tjenester for alle deler av bildets reiser. Blant de viktigste tiltakene er Canons skytjeneste irista, det familie-orienterte programmet Lifecake og hdbook EZ – en ny smarttelefon-app som velger de beste bildene fra foto- og filmbiblioteker, og automatisk kan opprette en personlig fotobok.

Teknologiske høydepunkter på Canon EXPO Paris 2015
Canon fremviste også mer avanserte konsepter for bildebehandlingsteknologi for fremtiden:

  • En 250 megapikslers CMOS-sensor, verdens største pikselantall i dette formatet. Når den nye sensoren er installert i et kamera kan det skjelne bokstaver på et fly som ligger 18 km unna – mye lenger enn hva det menneskelige øyet kan se.
  • Et nettverkskamera med ultra-teleobjektiv, som har en følsomhet for lys som er åtte ganger høyere enn vanlige objektiver. Dette gjør det mulig for første gang å filme om natten uten behov for infrarødt lys.
  • Konseptet Intelligent Imaging for Life, som lar brukere dele og skrive ut bildene sine fra et interaktivt bord i stuen slik at en familie lett kan ta bilder og dele minner.
  • Et utvalg av Ultra High Definition bildeteknologier for fremtiden, med demonstrasjoner av særlig 8K kameraer, skjermer og projektorer.

Les videre

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

FlexiPrint og Fespa Norway holder åpent hus

Onsdag 17.april inviterer FlexiPrint i Drammen alle Fespas medlemmer til Åpent Hus, i forbindelse med avvikling av den 63. generalforsamlingen i Fespa Norway.
flexiprint_logga

Konica Minolta lanserer ny B2-inkjet printer

Med sine 2400 m2 har Konica Minolta den syvende største standen på den grafiske messen Drupa. 150 personer vil stå for å ta imot de mange gjestene.
drupa24_konica

Åpen konferanse med nyttige temaer

Kunstig intelligens, hvordan hindre kriminelle å stjele bedriftens IT-systemer, næringsutvikling i nord, regjeringens initiativ til bedre balanse mellom digital og analog læring står på dagsordenen.
Jubileumsmøte mai 2024 - Programbilde

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1