En skrift til København

PUBLISERT: 10 november 2015
OPPDATERT: 10 november

kobenhavnfont

Designerne Morten Rostgaard Olsen, Henrik Birkvig og Ole Søndergaard har designet og utviklet skriftfonten København som en gave til københavnerne.

– Det er vårt håp at den spesielt utformede skrifttypen kan bli en original og samlende del av byens uttrykk, såvel nasjonalt som internasjonalt, heter det i en uttalelse fra de tre designerne.

Skriftfonten kan bidra til å profilere hovedstaden både overfor byens besøkende og innbyggere og den kan benyttes både til trykk og nett – og f.eks. skilting.
Bokstavenes form er inspirert av byens kultur og visuelle miljø og bokstavdesign i Danmark i det 20. århundre.

Den er relativt lav og bred som byen selv og med avrundede hjørner, noe som gir den et imøtekommende visuelt uttrykk.

– Man kan finne eksempler på bruken av en skrifttype med samme hensikt i andre deler av verden, f.eks. til identifikasjon av lokalområder eller til byers turistmateriell. Skriften København er vårt svar på en slik skrift, sier designerne videre.

Skriftfontfamilien er gratis for alle og består av seks forskjellige varianter samt et sett symboler for en rekke av byens severdigheder.

Prosjektet har blitt realisert med økonomisk støtte fra Bergiafonden og Etatsråd Georg Bestle og Hustru’s Mindelegat.

Se mer her.

Last ned fontfamilien her.

Les videre

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

swissQprint gir 3 års garanti – uten dyrere pris

swissQprint viste ingen produktnyheter på Fespa, men kunne fortelle at de nå har tre års garanti på alle sine printere - uten ekstra kostnad.
SQP

Et verktøy til alle prosesser i skiltfirmaet

Det belgiske programvareselskapet Dataline Solutions har utviklet den modulære programvaren Multiline for å administrere alle funksjonene til et skiltfirma, eller et hvilket som helst annet grafisk firma.
Jef_Stoffels

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1