En skrift til København

PUBLISERT: 10 november 2015
OPPDATERT: 10 november

kobenhavnfont

Designerne Morten Rostgaard Olsen, Henrik Birkvig og Ole Søndergaard har designet og utviklet skriftfonten København som en gave til københavnerne.

– Det er vårt håp at den spesielt utformede skrifttypen kan bli en original og samlende del av byens uttrykk, såvel nasjonalt som internasjonalt, heter det i en uttalelse fra de tre designerne.

Skriftfonten kan bidra til å profilere hovedstaden både overfor byens besøkende og innbyggere og den kan benyttes både til trykk og nett – og f.eks. skilting.
Bokstavenes form er inspirert av byens kultur og visuelle miljø og bokstavdesign i Danmark i det 20. århundre.

Den er relativt lav og bred som byen selv og med avrundede hjørner, noe som gir den et imøtekommende visuelt uttrykk.

– Man kan finne eksempler på bruken av en skrifttype med samme hensikt i andre deler av verden, f.eks. til identifikasjon av lokalområder eller til byers turistmateriell. Skriften København er vårt svar på en slik skrift, sier designerne videre.

Skriftfontfamilien er gratis for alle og består av seks forskjellige varianter samt et sett symboler for en rekke av byens severdigheder.

Prosjektet har blitt realisert med økonomisk støtte fra Bergiafonden og Etatsråd Georg Bestle og Hustru’s Mindelegat.

Se mer her.

Last ned fontfamilien her.

Les videre

Cloudlab vil hjelpe trykkeriene med netthandel

Tyske Cloudlab Solutions er en etablert leverandør av web-to-print løsninger innen både trykk og emballasje. Med den nye versjonen X3 tar selskapet i bruk KI når det gjelder blant annet design og prissetting.
Cloudlab-1024x683

Programvaresamarbeid for bedre flyt

ECO3 og eProductivity Software (ePS) har inngått et strategisk partnerskap med mål om å ta automatiseringen hos trykkeriene til neste nivå.
ECO3-ePS-1024x684

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324