Kortreist print for kinoer

PUBLISERT: 10 november 2015
OPPDATERT: 10 november

canon_kortreist_print

Canon Norge inngår samarbeid med Nordisk Film Distribusjon og Storm Films om lokal produksjon av trykksaker.

Filmbransjen er storkonsumenter av trykksaker, og Canon Norge tilbyr nå i samarbeid med Nordisk Film Distribusjon og Storm Films at kinoer i flere byer nå kan produsere sitt markedsmateriell hos lokale trykkerier. Dette sparer både miljøet, tid og kostnader.

Ca. 250 spillefilmer lanseres hvert år. Til disse filmene fraktes det flere trailerlass med postere, bannere og materiell til markedsføring av filmene ut til kinoene. Dette materiellet blir pakket og administrert. Lars Hellebust, produsent i Storm Films, forteller at filmbransjen kan spare millionbeløp bare i plukking, pakking, håndtering og transport i løpet av et år.

– Bare kostnaden ved frakt og porto er gjerne over 100 000 kroner for en storfilm. Dette er langreiste varer som gjerne kommer fra Kina før de havner på en lokal kino, for eksempel i Alta. Dette er ikke spesielt miljøvennlig, sier han og lovpriser det nye samarbeidet med Canon Norge.

Den norske storfilmen for barn, Julekongen, er pilotprosjekt
Digital trykk er i ferd med ta over en stor del av produksjonen av trykksaker. I tillegg har maskinene blitt rimeligere, noe som har gjort at flere har økonomi til å anskaffe dem. Anton Strand, Channel Director for Wide Format Group i Canon Norge forklarer hva samarbeidet går ut på:

– Vi støtter opp om lokalt næringsliv ved å innsource trykketjenestene i Norge. Det blir hvert år brukt enorme summer kun på porto, som nå heller bidrar til bedre markedsføring av filmene til publikum. Pilotprosjektet har vært den norske storfilmen Julekongen. Erfaringene her er også at de lokale kinoene får tilgang til grafisk kompetanse i lokalmiljøet.

– Vi opplever ofte at svært mye av materiellet som distribueres til kinoene aldri blir brukt. Det bestilles ofte langt flere postere enn det som brukes. Bannerne som gjerne er 3×2 meter størrelse er store å håndtere, og blir derfor aldri hengt opp. Trist for kinoene. Trist for miljøet. Trist for distributørene av film og ikke minst trist for filmen som kanskje aldri rekker å bli oppdaget, fortsetter Hellebust.

– Årsaken er ofte at det ikke er ressurser hos den lokale kinoen til å montere materialet. Ofte passer ikke bannerne til lokalene. I den desentrale løsningen får kinoene en lokal partner, avslutter Anton Strand.

Å produsere materiell på stedet gir flere umiddelbare fordeler:

  • Støtter opp om lokalt næringsliv
  • Sparer portokostnader
  • Sparer miljøet for utslipp pga frakt
  • Kortere ledetider
  • Dra nytte av lokal kompetanse ved installasjon av materiellet og større grad av skreddersøm på hvert enkelt sted

Julekongen – full rustning har premiere på norske kinoer 13. november.

Les videre

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

FlexiPrint og Fespa Norway holder åpent hus

Onsdag 17.april inviterer FlexiPrint i Drammen alle Fespas medlemmer til Åpent Hus, i forbindelse med avvikling av den 63. generalforsamlingen i Fespa Norway.
flexiprint_logga

Konica Minolta lanserer ny B2-inkjet printer

Med sine 2400 m2 har Konica Minolta den syvende største standen på den grafiske messen Drupa. 150 personer vil stå for å ta imot de mange gjestene.
drupa24_konica

Åpen konferanse med nyttige temaer

Kunstig intelligens, hvordan hindre kriminelle å stjele bedriftens IT-systemer, næringsutvikling i nord, regjeringens initiativ til bedre balanse mellom digital og analog læring står på dagsordenen.
Jubileumsmøte mai 2024 - Programbilde

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1