Norge stadig på topp for dansk eksport

PUBLISERT: 14 desember 2015
OPPDATERT: 14 desember

Statistikken i Danmark viser at eksporten av trykksaker er i fall, noe som også ble bekreftet av tallene fra 3. kvartal. Eksporten i perioden fra september 2014 til september 2015 falt med ca. 5 %, og følger etter en lengre periode med stigende eksport.

Samtidig stiger importen av trykksaker til Danmark, og samlet overgår nå verdien av importen av trykksaker nå verdien av eksporten. Dermed opplever nå Danmark et underskudd på handelsbalansen for trykksaker.

En av faktorene bak fallet i eksporten av trykksaker skal finnes i uroen som oppsto i 3. kvartal, om de nye vekstøkonomiene – og i særdeleshet Kina. Uroen smittet blant annet av på verdenshandelen, og rammet også den samlede danske eksporten, som falt med 3,2 prosent i 3. kvartal sammenliknet med 2. kvartal.

Norge på topp
De største importørene av danskproduserte trykksaker er først og fremst Norge og Sverige. Norge sto i perioden fra oktober 2014 til september 2015 for 35,5 % av trykksakseksporten, mens tallet for Sverige var 28,4 %.

Hva angår importen av utenlandske trykksaker til Danmark, så tegner Tyskland seg for den største andelen, etterfulgt av Storbritannia og Sverige.  Tyskland står for nesten 25 % av hele trykksakseksporten til Danmark.

Kilde: Grakom.dk

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324