Canon lanserer Océ Arizona 1200-serien

PUBLISERT: 26 januar 2016
OPPDATERT: 26 januar
Océ Arizona 1200-serien
Océ Arizona 1200-serien

Canon Europa lanserte 25. januar UV-flatbedserien Océ Arizona 1200. Den nye serien er utviklet for utskriftsleverandører (PSP) som krever suveren utskriftskvalitet, allsidige bruksområder og brukervennlighet, heter det i en pressemelding fra Canon. Océ Arizona 1240, 1260 og 1280 er beregnet for virksomheter innen skilt og display, spesialtrykk, reprografi og foto.

Flatbedserien kan skrive ut direkte på spesialmaterialer i ulike formater, slik som lerret, tre, keramikk og glass. Vil man ha høy fargedekning eller tekstur, på for eksempel emballasje eller veggpaneler, skriver man ut på samme underlag flere ganger. Et kraftigere vakuumsystem holder utskriftsmediene på plass, også vridde, stive medier, mens et nytt UV-herdesystem reduserer overflatetemperaturen og muliggjør utskrift på tynne og varmesensitive medier.

Océ Arizona 1200-serien markedsføres som et tilskudd i utstyrsflåten for utskriftsleverandører som ønsker å øke produksjonskapasiteten, eller ta steget til produksjonsområder eller markeder som krever høyere kvalitet. Det intuitive brukergrensesnittet arkiverer fullførte utskriftsjobber slik at det er mulig å produsere flere eksemplarer senere, mens blekksystemet med enkel utskiftning automatisk forhindrer brukerfeil.

Enhetene bruker opptil seks farger og kan også utvides med hvitt blekk og lakk. Det er i tillegg mulig å legge til blekk i lys cyan og lys magenta som gir suveren utskriftskvalitet for foto og kunst. Skriverne tar i bruk den prisbelønte Océ VariaDot-bildeteknologien som gir skarp tekst og linjer, samt jevne overganger og kraftige farger. Tester viser at den nye Océ Arizona 1200-serien bruker mellom 6,4 og 8 ml blekk per m², noe som gjør den til en av markedets mest effektive skrivere.

–Utskriftsleverandører i mellomvolumsegmentet har meget gode muligheter for å utvide virksomheten, uansett om de fokuserer på grafisk kommunikasjon, emballasje, industriell utskrift eller detaljhandel. De må imidlertid være utstyrt og klare til å levere et bredt spekter av produkter i høy kvalitet på en rask og kostnadseffektiv måte for å kunne være konkurransedyktige. Océ Arizona 1200-serien er spesialutviklet med dette for øyet. Resultatet er en solid og pålitelig maskin av høy kvalitet – et godt bevis på nyvinningene og ekspertisen som ligger bak Canons produktutvalg i denne sektoren. Storformatmarkedet er i vekst, og vi ønsker å hjelpe våre kunder med å vokse i takt med markedet, sier Anton Strand, Channel Director PPG, Wide Format Group i Canon Norge.

Nøkkelspesifikasjoner:

 • Prisbelønt Océ VariaDot™-utskriftskvalitet, valgfri støtte for utskrift i 6 farger med lys cyan og lys magenta
 • Ekte flatbedarkitektur for utskrift på stive materialer
 • Ekspressmodus med utskrift av 35 m2 i timen
 • HD-modus for utskrift med suveren punktpresisjon
 • To størrelser, 125 x 250 cm og 250 x 308 cm, og tre konfigurasjoner med fire, seks eller åtte fargekanaler
 • Mulighet for media på rull for optimal utskrift på fleksible medier i bredde på opptil 2,2 meter
 • System for automatisert vedlikehold av skrivehodet (ekstrautstyr) for håndfri, rask og pålitelig rengjøring av skrivehodet
 • Vakuumsystem med seks/syv soner optimalisert for vanlige formater innen stive materialer
 • Pinner for registrering av trykkluft for medier gir enkel og presis innlasting av stive utskriftsmaterialer
 • Kontinuerlig utskrift – to kilder og uavhengige vakuumsystemer for samtidig utskrift og inn- og utmating av medier (XT-modellene)
 • Operatørpanel med avanserte funksjoner for definering av jobber som «dupliser og repeter», speiling og satsvise jobber.

Océ Arizona 1200-serien er tilgjengelig fra 25. januar 2016.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12