Canon lanserer Océ Arizona 1200-serien

PUBLISERT: 26 januar 2016
OPPDATERT: 26 januar
Océ Arizona 1200-serien
Océ Arizona 1200-serien

Canon Europa lanserte 25. januar UV-flatbedserien Océ Arizona 1200. Den nye serien er utviklet for utskriftsleverandører (PSP) som krever suveren utskriftskvalitet, allsidige bruksområder og brukervennlighet, heter det i en pressemelding fra Canon. Océ Arizona 1240, 1260 og 1280 er beregnet for virksomheter innen skilt og display, spesialtrykk, reprografi og foto.

Flatbedserien kan skrive ut direkte på spesialmaterialer i ulike formater, slik som lerret, tre, keramikk og glass. Vil man ha høy fargedekning eller tekstur, på for eksempel emballasje eller veggpaneler, skriver man ut på samme underlag flere ganger. Et kraftigere vakuumsystem holder utskriftsmediene på plass, også vridde, stive medier, mens et nytt UV-herdesystem reduserer overflatetemperaturen og muliggjør utskrift på tynne og varmesensitive medier.

Océ Arizona 1200-serien markedsføres som et tilskudd i utstyrsflåten for utskriftsleverandører som ønsker å øke produksjonskapasiteten, eller ta steget til produksjonsområder eller markeder som krever høyere kvalitet. Det intuitive brukergrensesnittet arkiverer fullførte utskriftsjobber slik at det er mulig å produsere flere eksemplarer senere, mens blekksystemet med enkel utskiftning automatisk forhindrer brukerfeil.

Enhetene bruker opptil seks farger og kan også utvides med hvitt blekk og lakk. Det er i tillegg mulig å legge til blekk i lys cyan og lys magenta som gir suveren utskriftskvalitet for foto og kunst. Skriverne tar i bruk den prisbelønte Océ VariaDot-bildeteknologien som gir skarp tekst og linjer, samt jevne overganger og kraftige farger. Tester viser at den nye Océ Arizona 1200-serien bruker mellom 6,4 og 8 ml blekk per m², noe som gjør den til en av markedets mest effektive skrivere.

–Utskriftsleverandører i mellomvolumsegmentet har meget gode muligheter for å utvide virksomheten, uansett om de fokuserer på grafisk kommunikasjon, emballasje, industriell utskrift eller detaljhandel. De må imidlertid være utstyrt og klare til å levere et bredt spekter av produkter i høy kvalitet på en rask og kostnadseffektiv måte for å kunne være konkurransedyktige. Océ Arizona 1200-serien er spesialutviklet med dette for øyet. Resultatet er en solid og pålitelig maskin av høy kvalitet – et godt bevis på nyvinningene og ekspertisen som ligger bak Canons produktutvalg i denne sektoren. Storformatmarkedet er i vekst, og vi ønsker å hjelpe våre kunder med å vokse i takt med markedet, sier Anton Strand, Channel Director PPG, Wide Format Group i Canon Norge.

Nøkkelspesifikasjoner:

 • Prisbelønt Océ VariaDot™-utskriftskvalitet, valgfri støtte for utskrift i 6 farger med lys cyan og lys magenta
 • Ekte flatbedarkitektur for utskrift på stive materialer
 • Ekspressmodus med utskrift av 35 m2 i timen
 • HD-modus for utskrift med suveren punktpresisjon
 • To størrelser, 125 x 250 cm og 250 x 308 cm, og tre konfigurasjoner med fire, seks eller åtte fargekanaler
 • Mulighet for media på rull for optimal utskrift på fleksible medier i bredde på opptil 2,2 meter
 • System for automatisert vedlikehold av skrivehodet (ekstrautstyr) for håndfri, rask og pålitelig rengjøring av skrivehodet
 • Vakuumsystem med seks/syv soner optimalisert for vanlige formater innen stive materialer
 • Pinner for registrering av trykkluft for medier gir enkel og presis innlasting av stive utskriftsmaterialer
 • Kontinuerlig utskrift – to kilder og uavhengige vakuumsystemer for samtidig utskrift og inn- og utmating av medier (XT-modellene)
 • Operatørpanel med avanserte funksjoner for definering av jobber som «dupliser og repeter», speiling og satsvise jobber.

Océ Arizona 1200-serien er tilgjengelig fra 25. januar 2016.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324