Nordens første Xeikon 9800

PUBLISERT: 2 februar 2016
OPPDATERT: 2 februar
Xeikon 9800
Xeikon 9800

Finske Koliprint Oy har investert i Nordens første installasjon av den digital trykkpressen Xeikon 9800 og utvider med dette sin portefølje av tjenester innen dynamisk DM produksjon. De tar med dette også sitt første skritt ut i den digitale trykkverden.

Koliprint ble stiftet for 90 år siden og er den eneste produsenten av DM-løsninger i print som dekker både nordiske og russiske markeder. Koliprint tilbyr et bredt spekter av flerkanalsløsninger. Omsetningen i 2014 var € 6M med 40 ansatte.

Før investeringen i Xeikon hadde Koliprint kun offsetpresser i sin produksjon. – Ny digital utskriftsteknologi tillater oss å produsere korte serier på en kostnadseffektiv måte, sier Koliprints administrerende direktør Sari Niemi. – Resultatet er at vi kan tilby høy utskriftskvalitet og avanserte og dynamiske oppsett for en større kundebase.
– Sammen med våre eksisterende kunder har vi kontinuerlig vist at det trykte medium og DM fungerer godt og gir gode resultater, fortsetter hun.

Xeikon 9800 kan med sine unike formater i opp til 508mm bredde og ubegrenset lengde levere tosidige utskrifter i én omgang. Pressen bruker vanlig papir, og kan enkelt administrere utskriftsjobber med 100% variabelt og dynamisk innhold. Takket være de 5 + 5 farger, 1200×3600 dpi oppløsning og automatisk fargestyring tilbys den høyeste kvalitet og kan matche eksisterende rullebasert offsetkvalitet. Etterbehandlingen inkluderer to linjer: kutting i ark og reel-to-reel. Begge tilbyr svært fleksible funksjoner som falsing, liming, klistremerker og perforering.

Med denne produksjonskapasiteten kan Koliprint nå produsere jobber i kortere serier enn før for DM. Xeikons miljøvennlige blekk med FDA sertifisering for næringsmidler gir også muligheten til å tilby emballasjeløsninger for mat. Toneren har den beste motstanden mot UV-lys, noe som gir fordeler i displayløsninger og utendørs bruk.

– Vi har investert i en rullbasert digital trykkpresse der det ikke er begrensninger på lengden av jobbene, sier produksjonssjef Arto Meriläinen ved Koliprint Oy. – Vi kan nå skrive ut tosidige plakater og bannere svært kostnadseffektivt sammenlignet med andre teknologier.
– Koliprint ønsker å tilby sine kunder offsetkvalitet digital produksjon. Xeikon 9800 tilbyr den beste utskriftskvaliteten i sin klasse. Det er ingen kompromisser og alle fordelene med den digitale verden, avslutter Ari Enroth fra Xeikon Nordic.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Et verktøy til alle prosesser i skiltfirmaet

Det belgiske programvareselskapet Dataline Solutions har utviklet den modulære programvaren Multiline for å administrere alle funksjonene til et skiltfirma, eller et hvilket som helst annet grafisk firma.
Jef_Stoffels

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik