En god dag på jobben for HBO-lederen

PUBLISERT: 17 februar 2016
OPPDATERT: 21 mars

– Det er akkurat som å vinne Champions League, sier Ørjan Risanger, daglig leder i HBO AS i Haugesund.

Han trykker et praktverk om favorittlaget Liverpool. Et fantastisk morsomt oppdrag, sier Risanger som er et av lagets store fan. Det spesielle oppdraget har fått mye oppmerksomhet, blant annet et flott innslag på TVHaugaland. 

HBO tillater seg å spøke litt også i forbindelse med dette oppdraget i en pressemelding: «Da kan vi meddele at HBO fra fredag 12. februar dobler alle priser som kjøres gjennom vår offset maskin. Alle fargevalser og trykkvalser i trykkmaskinen er blitt gullbelagt med fantastisk innhold og gir nå DIN trykksak en uvurderlig høy verdi.» Det gullbelagte innholdet er selvsagt Liverpool-sidene.

Avdelingsleder trykk Dag Skiftestad og daglig leder Ørjan Risanger overvåker bokproduksjonen
Avdelingsleder trykk Dag Skiftestad og daglig leder Ørjan Risanger overvåker bokproduksjonen

Aldri før har så mange store røde profiler delt sin personlige historie i en og samme bok. Ragnhild Lund Ansnes har fått i tale kapteiner fra Ron Yeats til Steven Gerrard. «Liverpoolkapteiner» slippes i mars. Dette er Ragnhilds tredje bok om Liverpool FC. Den første handlet om hva fotball gjør med oss supportere. Bok nummer to tok for seg hva fotballen gjør med spillerne når karrieren er over og hverdagen kommer. Nå kommer trolig den siste boka hennes; møter med tidligere Liverpool-kapteiner.

Spørsmålet er vel om Liverpool henter gull i årets sesong. Ørjan mister nok aldri troen på det.

Han har i hvert fall en god hånd om Haugesund Bok & Offset AS som etablerte trykkeri i 1969 og har siden starten vært innovative og nytenkende. Blant annet utviklet bedriften sin egen trykksak-applikasjon som inviterer til samspill med kundene. HBO-appen er tilgjengelig for gratis nedlasting på Iphone og IPad. HBO som har 14 ansatte ser at denne appen har bidratt til merkevareoppbygging, og har vært nyttig til å informere spesielt nye kunder om papirets egenskaper og muligheter.

HBO har ingen konkrete investeringsplaner, men følger nøye med i den teknologiske utviklingen. Trykkeriet produserer mye brosjyremateriell og butikkmateriell, og har et godt fotfeste som boktrykker.

-Jeg opplever at vi får kundene til å satse på å bruke papiret på nye måter, bruke mer spesielle effekter som gir resultater og er villige til å betale for det, sier Ørjan Risanger. HBO har et stabilt kundegrunnlag, men merker som de fleste andre i grafisk bransje en volumnedgang. Derfor satser HBO på å bygge opp en større kundebase. – Vi er over hele landet, og har hovedtyngden av sitt marked på Østlandet og Vestlandet.

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag