Drupa –like om hjørnet

PUBLISERT: 2 mars 2016
OPPDATERT: 2 mars

Drupa media weekVerdens største grafiske messe, Drupa, åpner dørene 31. Mai. Allerede onsdag på Media Week i Düsseldorf ble journalister fra hele verden presentert for  mange av årets utstillere og hva de skal vise frem.
Originalt nok ble hele arrangementet innleden med fremføringen av årets Drupasang.-Vi har arrangert Drupa i 65 år, sier messesjef Werner Dornscheit. Men denne gang er Drupa helt ny og annerledes. Vi har et betydelig mer fokus på helt ny teknikk, som 3D-printing og trykt elektronikk.

Dette Drupa er litt mindre omfangsrik enn for fire år siden, men fortsatt melder det seg nye utstillere. –Vi foretar et taktskifte nå, ved å ha messen hvert tredje år. Sabine Geldermann er sjef for Drupa-organisasjonen. Hun fortalte at det kommer veldig mange nyheter. Rundt 500 av årets 1650 utstillere er på messen for første gang. Dessuten skjer det mye annet. Blant annet skal Pitney Bowes ha en prisutdeling.

-Oppnår vi besøkstall på over 300 000, blir vi meget glade for, sier Sabine Geldermann. Hittil har 1000 personer sikret seg billetter.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324