Et rocka landsmøte

PUBLISERT: 9 mars 2016
OPPDATERT: 9 mars

Merkelig nok er det ingen som forbinder grafisk bransje med rockemiljøet, men her blir det en endring. Hele landsmøtet i Trondheim 2.og 3. september skal kjenne på rockefoten. Lørdagskvelden fyller grafisk bransje Rockheim- og det er på gang gode innslag av den sorten.

rockheim_3-590x395Det er mange musikalske medlemmer av Grafisk bransjeforening- så det skulle ikke forundre om noen griper gitaren og prøver seg på scenen. Noter dagene for landsmøtet- så får du en opplevelse du neppe vil glemme. Opplegget for årets landsmøte blir noe annerledes. Foruten Rockheim, så starter vi torsdagen med en uformell samling for alle som kommer dagen før åpningen fredag.

Festmiddagen på åpningsdagen, er tradisjon. Den vil ingen rokke ved. Men etterpå, samles de i kjelleren på landsmøtehotellet Radisson Blue Royal Garden hvor en DJ skal legge forsamlingen i trening til møtet med Rockheim kvelden etter.

Faglig tema gjennom hele landsmøtet vil være markedsføring. Det blir lagt inn en bedriftsbesøk også.

Etter påske blir det lagt ut påmeldingsmuligheter.

LITT OM ROCKHEIM:

Rockheim danner grunnlag for opplevelser og fortellinger som gir økt innsikt i musikk, mennesker, kultur og samfunnet rundt oss. Bak museumskulissene foregår det både arkivering, forskning og forvaltning av norsk musikkhistorisk materiale.

Rockheims faste utstilling er lagt opp som en reise gjennom nyere norsk musikk- og kulturhistorie, fordelt på 1320 kvadratmeter. Her beveger du deg fra tiår til tiår, fra 1950-tallets gryende ungdomskultur til dagens digitale mediemangfold. I utstillingen løftes band, artister og bransje frem i lys av de ulike tiårenes kulturhistorie.

Vi har laget en utstilling der brukeren selv utløser avspilling og visning av forskjellige media; lyd, bilde og video. Dermed blir hvert besøk i den faste utstillinga en ny opplevelse.

Utstillinga består også av en mengde unike gjenstander som har hatt betydning i den norske rock- og pophistorien. Live-spilling er rockens kjerne. Derfor har vi bygget en profesjonell scene med utstyr og teknikk på absolutt toppnivå, med en kapasitet på 350 hoder i salen. Konsertaktiviteten vil knyttes opp mot museets utstillinger og andre aktiviteter. Scenen vil også brukes som konferansesal, og er Rockheims største arena for seminarer og undervisning.

Les videre

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Epson går i personaliseringens spor

Mindre serier med tilpassede produkter, det er en klar trend i den grafiske bransjen. Epson lanserte to nyheter i dette segmentet på Fespa: en UV-printer og en DTF/DTG-printer. Begge inngangsmodeller av desktop-størrelse.
Epson-6-1024x683

swissQprint gir 3 års garanti – uten dyrere pris

swissQprint viste ingen produktnyheter på Fespa, men kunne fortelle at de nå har tre års garanti på alle sine printere - uten ekstra kostnad.
SQP

Avfall blir helt nye produkter med Hexis nye satsing

Avfall fra materialer blir husisolasjon og PVC-rør når Hexis nye resirkuleringsprogram rulles ut i Europa. Under Fespa viser det franske selskapet også en ny ultratransparent film og nye farger i Bodyfence- og Skintac-serien.
hexis_wallgren

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1